(P) Greşeli pe care trebuie să le evitaţi atunci când vă alegeţi costumul de baie


Petrecerea câtorva ore la plajă sau la piscină, reprezintă o pauză relaxantă şi bine-venită pentru toate doamnele şi domnişoarele.


Cu atât mai mult în sezonul cald, întâlnirile cu razele soarelui şi cu apa mării ar trebui să fie cât mai dese şi cât mai plăcute, astfel că unul dintre punctele de interes în programul unei doamne va fi procurarea costumului de baie şi a accesoriilor specifice, astfel încât să-şi creeze ţinute de plajă cât mai frumoase şi în tendinţe, dar şi potrivite siluetei, staturii şi vârstei.

Cum evitaţi greşelile în alegerea costumului de baie
 
Costumul de baie reprezintă piesa centrală a oricărei ţinute de plajă. Fie că mergeţi pentru o zi la piscină, fie că plecaţi într-un concediu prelungit pe malul mării sau pe coasta unui ocean, costumele de baie pe care alegeţi să le purtaţi ar trebui să aibă rolul de a scoate în evidenţă părţile frumoase ale corpului, şi nu de a accentua  eventualele imperfecţiuni pe care le aveţi. Astfel, costumul de baie nu se alege doar în funcţie de design, culoare şi accesorizare, ci se alege raportat la câteva repere pe care le furnizează silueta şi statura dumneavoastră.
 
Ce modele de costume de baie să nu purtaţi,  în funcţie de forma corpului
 
Pentru a fi sigură că vă alegeţi costumul de baie potrivit, este esenţial să vă cunoaşteţi silueta şi să fiţi conştientă de punctele forte pe care le deţineţi, precum şi de imperfecţiunile pe care le aveţi. 
Astfel, dacă aveţi o siluetă tip pară, respectiv voluminoasă în partea de jos şi subţire în partea superioară, nu alegeţi un costum de baie care să conţină un sutien mic şi discret, ci alegeţi un  costum de baie format din slipi decupaţi pe părţile laterale şi un sutien voluminos, accesorizat cu pliuri, ciucuraşi sau volane. 
În cazul în care aveţi umerii laţi şi zona şoldurilor foarte îngustă, evitaţi sutienele accesorizate şi foarte colorate, îndreptându-vă atenţia către un costum de baie care conţine un sutien cu barete foarte simple şi subţiri, slipul putând să fie accesorizat cu pliuri şi volane. 
 
Atunci când aveţi o siluetă tip măr, respectiv pe lângă bustul generos şi şoldurile late, aveţi şi puţină burtică, nu alegeţi costume de baie din două piese şi evitaţi piesele foarte accesorizate. 
 
Achiziţionaţi-vă un costum de baie întreg şi optaţi pentru imprimeurile cu dungi verticale. Pentru o siluetă atletică, nu alegeţi costume de baie uni sau extrem de simple, ci pe cele  accesorizate  cu volane sau pliuri, tocmai pentru a da volum părţilor esenţiale.
 
Când alegeţi costume de baie cu talie înaltă şi când este bine să le evitaţi
 
Talia înaltă inspiră un stil retro foarte plăcut, modelele de costume de baie cu talie inalta potrivindu-se perfect doamnelor şi domnişoarelor care se bucură de o siluetă impecabilă. Astfel, evitaţi talia înaltă dacă sunteţi foarte slabe, potrivindu-vi-se doar dacă  aveţi un posterior proeminent şi doriţi să îl scoateţi în evidenţă, precum şi atunci când posteriorul dumneavoastră este plat şi doriţi să îi conferiţi puţin volum.  
 
Slipul cu talie înaltă va veni în ajutorul dumneavoastră dacă doriţi să acoperiţi burtica, o variantă foarte practică şi eficientă fiind reprezentată de slipul modelator cu acest tip de croială.
 
Când să nu purtaţi costume de baie din două piese
 
Atunci când vreţi să purtaţi costume de baie 2 piese, trebuie să ştiţi că există o varietate de modele, astfel încât acestea să se potrivescă cât mai multor tipuri de siluete, ţinându-se cont de culoare, imprimeuri şi accesorizare, nu doar de croială. 
 
Un costum de baie format din două piese vi se va potrivi cel mai bine dacă aveţi o siluetă tip clepsidră sau o siluetă atletică. Evitaţi costumul din două piese dacă vă situaţi la extreme, fie având o siluetă mult prea generoasă sau, din contră, fiind mult prea slabă. 

related posts

Modifică setările cookies