Imaginile momentului: zeci de femei s-au dezbrăcat pe stradă pentru a protesta față de industria modei


Protest extrem pe străzile orașului spaniol Barcelona. Zeci de femei s-au dezbrăcat complet și s-au stropit cu cerneală roși în încercarea de a sensibiliza opinia publică.


Plaza de Cataluna a fost dumunică scena unui protest extrem, pus la cale de zeci de activiste pentru drepturile animalelor. Femeile s-au dezbrăcat complet și și-au stropit corpurile cu cerneală roșie, pentru a protesta față de folosirea blănurilor naturale în industria modei. „Câte vieți pentru o haină?” a fost unul dintre mesajele purtate de acestea în piața centrală a Barcelonei, sub privirile a sute de trecători.

Protestul lor, desfășurat sub sloganul „Puneți-vă în pielea animalelor”, a avut loc chiar în fața unui renumit centru comercial din capitala Cataluniei. Activiștii speră să-i sensibilizeze pe oamenii din întreaga lume să renunțe la a mai cumpăra articole vestimentare confecționate din blănuri naturale, comportament care ar pune capăt cruzimii față de animale.

Conform activiștilor organizației non-profit People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), 85% din blănurile folosite în industria de fashion la nivel mondial provin de la vulpi, nurci și vizoni, care își petrec aproape toată viața în cuști înainte să fie sacrificate pentru blană. 

Citește și: Regina Rania, apariție impecabilă într-o fustă-pantalon de 235 de lei

Creșterea animalelor pentru blană a fost interzisă în Marea Britanie încă din anul 2000, dar această practică e comună încă în multe state europene și peste Ocean. Susținătorii drepturilor animalelor sălbatice susțin că anual circa un miliard de animale sunt ucise pentru ca blănurile lor să fie transformate în îmbrăcăminte. 

related posts

Modifică setările cookies