Încălțăminte pentru noul sezon: 5 trenduri pentru perioada de primăvară-vară (2019)


Vremea se încălzește și vine momentul să trecem la încălțăminte lejeră, mai potrivită pentru primăvară. Inspiră-te din aceste tendințe ca să îți alegi perechile în pas cu moda:


Atunci când dorești să îți înnoiești încălțămintea, e important cât de confortabilă este și în ce context dorești să o porți. De asemenea, pe lângă gusturile personale, e bine să iei în calcul și noile tendințe în modă. Din fericire, piața de fashion reacționează din ce în ce mai rapid la noile tendințe, așa că nu îți va fi greu să găsești modele de pantofi, sandale, mocasini, saboți sau pantofi sport la modă. Cu siguranță poți găsi pantofi în trend în astfel de locuri, în care diversitatea nu este deloc o problemă. Iată care sunt tendințele din care poți alege: 

1. Saboți în toate formele și culorile

Saboții (încălțămintea decupată la spate) nu au ieșit niciodată cu adevărat din colecțiile de încălțăminte ale femeilor, fiind confortabili și potriviți pentru vremea caldă. În acest an există însă un fel de renaștere: apar saboții eleganți, comozi, cu toc, fără toc, cu vârf oval, ascuțit, pătrat, decupat și nu numai. Diversitatea de stiluri, culori și imprimeuri înseamnă că nu ai cum să nu găsești unii pe gustul tău. Designerii care au optat pentru saboți în colecția de primăvară-vară 2019 îi includ pe cei de la Dolce & Gabbana, Chloé, Rejina Pyo, Dries Van Noten, Versace și Max Mara. 

2. Pantofi cu vârf pătrat

De-a lungul timpului, vârful pantofului a fost unul din elementele cu care designerilor le-a făcut plăcere să se joace. Astfel, pe rând, au fost la modă pantofii cu vârf ascuțit, rotunjit, oval, migdalat și decupat. În acest an, este rândul vârfului pătrat, care este din fericire și cel mai comod. Astfel de pantofi au un stil elegant și oarecum sobru, așa că poți alege fără probleme o pereche pentru birou. În plus, anumite modele sunt create special pentru a fi purtate cu outfituri de seară. Pantofii cu vârf pătrat se regăsesc în colecțiile din 2019 ale caselor de modă Fendi, Balenciaga, Burberry, Miu Miu, Fendi, Erdem, N21, Sonia Rykiel și Rejina Pyo. 

3. Cizmulițe pentru orice sezon

În mod normal, optăm pentru cizme toamna și iarna, însă designerii au dorit să încalce această regulă. Aceștia propun mai multe variante de cizmulițe lejere, care pot fi purtate și atunci când vremea este mai caldă. Mare parte din ele sunt gândite astfel încât să se potrivească cu o rochie de primăvară-vară. Casele de modă care au propus astfel de modele inedite de cizmulițe „fără sezon” includ nume precum Calvin Klein, Celine, Loewe, JW Anderson, Isabel Marant și John Galliano.

4. Pantofi cu animal print și culori pastelate

Încălțămintea animal print a intrat din nou în atenția designerilor. Spre deosebire de alte sezoane, nu există o preferință clară pentru un anumit tip de imprimeu. Pe podium au apărut pantofi din materiale care imită blana de tigru, zebră, leopard, piton, ghepard, șarpe, și, surprinzător, de vacă. 

Ca în orice sezon, poți găsi pantofi în toate culorile, dar există câteva nuanțe care pot fi considerate „răsfățate” pe podium. Printre acestea, se remarcă în special culorile delicate și pastelate. O nuanță de verde numită „spuma mării” a făcut furori. De asemenea, au fost întâlnite încălțări roz pal cu alb și pantofi bleu. La polul opus, al culorilor îndrăznețe, s-a remarcat utilizarea galbenului strident și al accentelor portocalii, potrivit Glowsy

5. Încălțăminte accesorizată cu pene

Încălțămintea cu pene nu este pentru toate gusturile și toate situațiile. Poate fi însă o alegere ideală atunci când ai o ținută mai simplă și dorești să o echilibrezi prin pantofi mai deosebiți. Foot Wear News recomandă să porți sandale sau papuci cu acest element atunci când mergi la plajă, iar pantofii pot fi purtați atât la birou, cât și la gale, în funcție de cât de eleganți sunt. Valentino, Simone Rocha, Giambattista Valli sunt doar câteva din numele celor care au integrat penele în colecțiile de încălțăminte din 2019. 

Sursă foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies