Nadine face schimb de rechizite școlare cu fiul său. “Mi-a dat penarul lui cu Spiderman”


La 41 de ani, face liceul pentru a doua oară și, cu această ocazie, schimb de penare, creioane și alte rechizite cu băiatul său, Noah, de 8 ani.


Nadine și-a deschis sufletul, exclusiv pentru Perfecte.ro, vorbind despre renunțări, planuri, familie și restricții.

Știu că ești o împătimită a sportului. Când și cum mai ai timp de tine? De câte ori pe săptămână ajungi la sală? 

Îmi place sportul cu greutăți în mod deosebit. Percep sala ca pe un sanctuar și ca pe o oază de liniște și recreere. Cred că orice adult ar trebui să stea minimum o oră pe zi într-un loc care să îl recreeze. Încerc să ajung de 5 ori pe săptămână, însă am o mică afacere pe care o tot dezvolt, am și școala cu lecțiile și, recunosc, prefer să le prioritizez pentru că îmi aduc mai multă satisfacție decât sala de sport. În consecință, îmi iese cu sala cam de 3 ori pe săptămână.  

Ți-ai propus să devii culturistă în adevăratul sens al cuvântului? Să participi la concursuri sau ai apelat la un program intens de antrenamente doar pentru tine? 

Am un antrenor pe care îl ador și îl admir, George Avram. Acest om m-a învățat totul despre alimentație, suplimente și antrenamente. Dacă îl ascultăm, aș fi putut fi de concurs, dar acei sportivi, cu acele trupuri spectaculoase, pe care le admirăm pe scenă și care aduc medalii în țară, au ajuns la un nivel de renunțări și sacrificii pe care puțini dintre noi le-ar putea accepta. Eu nu am putut. Așadar, m-am rezumat la a face ceea ce știu că trebuie să fac pentru a fi bine cu mine și a nu mai fi nevoită să schimb numerele hainelor din garderobă.  

Ce restricții ai din partea antrenorului tău? 

Restricțiile sunt de bun simț, dar nici așa nu le pot respecta. Fără zahăr și fără mâncare din categoria “gunoi”. Adică tot ceea ce este procesat. De când am bătut palma cu el, am început să petrec și mai mult timp în bucătărie. Cheia reușitei fiind să mănânc cât mai curat, iar această curățenie o pot păstra gătindu-mi singură. Fără zahăr îmi este foarte greu și cedez aproape zilnic. 

Care sunt tratamentele tale de beauty preferate? 

Deși am 41 de ani, am un ten neridat și tocmai am aflat de la un specialist că este datorită faptului că nu stau la soare. Nu stau la soare pentru că nu îmi place și, în consecință, pielea nu a avut de suferit. Unde dai și unde crapă. În rest, mă dau cu cele mai ieftine creme de la magazin. Demachierea însă o fac cu Clarisonic. Știu că, dacă am mereu tenul curat, pot pune orice pe el. Cumva, am încercat să găsesc o scurtătură în toată tărășenia asta cu beauty pentru că, recunosc, mă scoate din minți pierderea de timp din jurul “beauty”. Prefer să citesc câteva pagini dintr-o carte decât să stau cu ochii închiși și cu castraveți pe ei. A fost o vârstă când mai pierdeam timpul cu astfel de activități, dar le regret și nu se vor mai repeta. 

Obișnuiești să îți prepari diverse creme de față acasă sau preferi să mergi la salonul de cosmetică? 

Cremele mele nu costă mai mult de 30 de lei cutia și le cumpăr de unde nimeresc. Folosesc creme ieftine pentru că m-am documentat și am văzut dovezi științifice că mai scump, în acest domeniu, nu înseamnă și mai bun. Am văzut dovezi pe creme de 20 de lei care făceau mai mult decât cele de sute de euro… Așadar, prefer creme ieftine, dar o curățare a tenului minuțioasă. 

Ce nu ai face niciodată din punct de vedere estetic? 

Față de acest subiect mă aflu într-o bulă de confuzie. Am o oarecare teamă că aș putea să îmi fac tot felul de intervenții și să ajung să arăt așa cum văd că femei zdravene la cap arată, iar pentru mine nu este ok. Teama mea vine din faptul că nu știu dacă sunt altfel când vine vorba de acest aspect al esteticului feței. Pe scurt, îmi este teamă de botox, de ridicări, de trageri, umpleri și ce s-o mai face la acele cabinete. Mă cunosc destul de bine și, deși iubesc trecerea timpului, nu știu exact cum voi reacționa.

Ai apela la chirurgul estetician pentru a te remodela, dacă nu îți mai place ceva la tine? Dacă da, pentru ce anume? 

Nu știu. Sper să nu, dar nu știu cum mă voi percepe când fața mi se va schimonosi. Mi-ar plăcea să îmbătrânesc simplu, natural, dar nu mă cunosc și în ipostaza de față creponată, în condițiile în care aș putea face ceva să nu mai fie creponată… 

Ești adepta produselor de alimentație bio, ți-ai făcut și propria grădină în curte. Te ocupi personal de ea? 

Am o mică și drăgălașă grădină. Am multe plante aromatice, dar și roșii, castraveți, vinete, ardei capia și altele. Ca fructe, am gutui, prune, pere, mere, cireșe, vișini. Îmi place să îngrijesc grădina. Mă relaxează. Eram adepta produselor bio, dar când am aflat că, în România, nu tot ce are etichetă de bio este bio, m-am mai relaxat. În România, mai oricine poate scăpa basma curată cu o etichetă bio falsă, în timp ce eu dau bani grei pe acea eticheta… Nu am control asupra calității produsului și atunci nu mai îmi bat capul. Mănânc oricum și bio, și “bio” și normal…

Ce cumperi prima oară când ajungi la piață sau la supermarket? 

Fructe pentru Noah. Îi plac afinele și zmeura și, înainte de orice, mă duc la raft să văd dacă găsesc. 

Cum arată meniul tău complet? Ce nu-ți lipsește niciodată de pe masă și din alimentație și la ce ai renunțat definitiv?    

Din păcate, nu am renunțat la nimic, deși m-am tot străduit să renunț la zahăr. George Avram, antrenorul pe care l-am menționat mai devreme, mi-a curățat mesele foarte mult. Vreme de 6 luni, i-am trimis poze cu fiecare masă, iar el mi-a “curățat” farfuria. Aș mai putea spune că am mai multe legume la fiecare masă și că am redus din carbohidrați. 

Ce se gătește cel mai des la voi în casă? 

Legumele la tigaie. Adăugăm legume la orice. 

Noah, băiatul tău, a deprins din obiceiurile tale sănătoase? Care este mâncarea lui preferată și ce i-ai exclus total din alimentație? Are restricții la ceva? 

Am reușit să-i impun un meniu până de curând. Acum, are 8 ani și nu mai este atât de ușor. În primul rând, sunt o mamă care nu forțează copilul să mănânce, nu oblig copilul la “încă o guriță și gata!”…Copilul are păreri, dorințe, o paletă gustativă de care ținem cont. Noah, acum, se află într-o fază în care nu mănâncă nimic care este ud sau fără o formă clar definită… E o fază, mă scoate din minți, dar trebuie să am respect, așadar, în faza asta mănâncă șnițele, grătar, pizza, sandvișuri și echilibrează cu mult castravete și morcov, fiind singurele legume pe care le mănâncă din belșug. Are restricții la sucuri din comerț, oricum ar fi ele. Pentru câteva linguri de ciorbă ducem negocieri intense…

Sunteți amândoi la școală! Cum vă descurcați și ce mai împrumutați unul de la altul în materie de rechizite? 

Noah mi-a dat penarul lui cu Spiderman pentru că nu avea separatoare pentru creioane. M-am bucurat enorm, pentru că este un penar în care îmi intră atât instrumentele de scris cât și o cremă de mâini și chiar un parfum mic… El, în schimb, mi-a luat toate stilourile, riglele și radierele. Ale mele erau din prima tinerețe, din America, cu diverse personaje…mi le-a distrus… Acum, când cumpăr ceva pentru mine la școală, cumpăr și pentru el, pentru că altfel mă ceartă… 

Cine pe cine ajută la teme? 

Temele le face cu taică-su. Este timpul lor împreună. Cu mine citește. 

Tu faci liceul pentru a două oară, la 40 de ani. Ce ți se pare cel mai greu acum la școală? Există vreo materie care îți da bătăi de cap? 

Nu mi se pare nimic greu. Totul este un pic prea simplu. Simplitatea vine din entuziasmul cu care mă raportez la școală. Iubesc școala în general, iubesc școală mea în mod special și îmi ador profesorii. Materia care mă frustrează este latina… Greșeala mea a fost că nu am luat-o în serios din clasa a 9-a, am tot copiat… și se pare că o să o am până în ultimul an de liceu. Am hotărât că, din acest an, a 11-a, să învăț cu adevărat la latină, pentru că detest să copiez. Îmi iubesc și respect prea mult profesoara și mi se pare că o trădez.  

Îți mai dorești și alți copii? 

Da, dar sigur nu am să mai fac. E o poveste lungă. Sper, la un moment dat, să adopt. 

Ce proiecte și noutăți pregătești pe plan profesional? 

Lucrez la un curs online și o carte cu povești pentru copii.

Foto: Facebook, Instagram

  

FULLSCREEN
Nadine face schimb de rechizite școlare cu fiul său! “Mi-a dat penarul lui cu Spiderman!”
  • /


related posts