(P) Care este ținuta potrivită pentru a merge la sala?


Dacă ai luat decizia sa mergi la sala, ai făcut primul pas către o viață sănătoasă! Totuși, în afară de plata abonamentului lunar și atenția pentru o alimentație echilibrată, ai nevoie și de un echipament sportiv adecvat, care să te ajute sa faci performanta.

Tag-uri:

Nu știi cu ce sa te imbraci la sală? Pentru că nu este suficient să alegi un tricou pe care îl porți prin casa, îți prezentăm cele mai importante articole vestimentare potrivite pentru sală, în articolul următor!

Tricoul pentru sală

Când mergi la sală, nu este recomandat să porți tricourile și maiourile obișnuite. În schimb, optează pentru un tricou special, confecționat din materiale care absorb transpirația și o elimina eficient. În acest fel, nu vei petrece timpul la sală cu un tricou lipit de corp.

În plus, tricoul pe care-l porți la sală nu trebuie să fie larg. Alege un model ajustat pe corp, care să-ți permită o postură corectă. Poți să porți tricouri cu mânecă scurtă sau lungă, care să nu te împiedice să realizezi corect exercițiile.

Colanți sau pantaloni pentru antrenament

Pantalonii pentru sală trebuie să fie comozi și să nu te strângă în talie. Optează pentru modelele de colanți sau pantaloni cu banda elastică în talie, care să nu te jeneze și să se așeze corect pe solduri. Evită modelele de pantaloni prea largi!

Cu cât materialul absoarbe mai bine transpirația, cu atât te vei simți mai bine în timpul antrenamentului. Și pantalonii scurți sunt indicați pentru sală, dacă oferă confort și libertate de mișcare.

Hanoracul și bustiera

Sutienul obișnuit nu are ce caută în geanta ta pentru sală. Acesta nu îți oferă o susținere bună a bustului, de aceea ai nevoie de o bustieră special construită pentru sală. Bustierele sunt comode și oferă susținere optimă, indiferent de tipul de exerciții pe care îl practici.

În alegerea bustierei, ține cont de dimensiunea corecta, în funcție de cupa. Găsești bustiere sport de la branduri celebre, pe care să le folosești la fiecare antrenament la sală.

Mai mult, poți opta pentru un hanorac cu sau fară buzunare, pe care să îl porți până la sală, peste bustieră sau tricou. La fel de potrivită este și o bluză mai groasă din bumbac, care poate înlocui cu succes un hanorac.

Încălțăminte pentru sală

Încălțămintea pentru sport are rol esențial în efectuarea exercițiilor. De aceea, pantofii sport nu trebuie să te strângă sau să-ți fie prea mari, ca să împiedici apariția rănilor sau a iritațiilor.

Pantofii sport nu sunt universali! Modelele de fitness diferă de cei de alergare, ținând cont de model, flexibilitate și aderenta oferită de talpa. La celebrul brand Puma, găsești perechi care se potrivesc cel mai bine sportului pe care-l practici, indiferent daca vorbim despre aerobic, alergare sau fitness.

Accesoriile nu-și au locul la sală, mai ales dacă sunt de dimensiuni mari și fac zgomot. Acestea te pot răni în timpul antrenamentului, de aceea lasă-le acasă atunci când mergi să faci sport.

Dacă vrei să mergi la sală, este necesar să porți hainele pe care le-am menționat. Odată cu alegerea articolelor vestimentare potrivite, te vei simți confortabil și vei avea pielea uscată pe toată durata antrenamentului. Verifică magazinele cu articole sportive și cumpără pantofi sport adecvați tipului de sport pe care îl practici, alături de haine comode.

related posts