(P) Criterii pentru alegerea unei veste de blană


Cu siguranță nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că există câteva articole vestimentare care nu se demodează niciodată. Pe lângă deja celebra „little black dress” și pantofii din piele cu toc, articolele vestimentare din blană trec triumfătoare prin toate tendințele modei.

Tag-uri:

Indiferent că este vorba de o vestă de blană sau chiar de o haină, iată care sunt principalele criterii după care să te ghidezi înainte de a-ți achiziționa ceva atât de deosebit.

Tipuri de veste de blană

Există atât de multe tipuri de veste de blană, încât este aproape imposibil să nu o găsești pe aceea care să se potrivească stilului tău vestimentar. Pe lângă vesta de blană clasică, mai există câteva modele de veste care combină mai multe tipuri de materiale naturale.

  • Vestele de blană și piele sunt la mare căutare, oferind un look clasic rock datorită acestei combinații plăcute de materiale. 
  • Vesta de blană alături de pielea întoarsă este poate una dintre cele mai armonioase combinații la care ne-am putea gândi. În această categorie pot fi incluse și vestele reversibile care pot fi purtate pe ambele părți. De exemplu, vesta de blană naturală de la Vesa creată din blană nappa de miel poate fi considerată o piesă vestimentară unică. Având pe o parte blană și pe cealaltă parte piele, cu aceeași vestă se pot crea ținute diferite, asigurând în același timp confortul necesar în sezoanele reci de toamnă și iarnă. 

În ceea ce privește dimensiunea și lungimea lor, acestea sunt de asemenea criterii de diversificare a vestelor de blană. Scurte sau lungi, cambrate sau supradimensionale, vestele de blană pot contribui în obținerea unei ținute punk sau a uneia sofisticată. Culoarea vestei poate contribui de asemenea la stilul ținutei. Dacă o vestă de blană neagră merge purtată la ținute mai sofisticate sau rock, atunci cele în nuanțe de maro, crem sau gri merg perfect cu o ținută casual. 

Totodată, tipul de blană din care acestea sunt realizate este de asemenea important în alegerea unei astfel de piese vestimentare. Dacă blana de vulpe este una sofisticată și strălucitoare, blana de miel sau cea de iepure sunt ceva mai accesibile și mai ușor de asortat. Pe lângă acestea, blana de nurcă se diferențiază prin textura mătăsoasă și ușoară, iar cea de raton este de obicei folosită în combinație cu alte blănuri sau pentru zone mai restrânse, precum guler sau manșoane. 

Cum porți vesta de blană?

Vestele de blană de damă pot fi piesele de rezistență ale lookului tău și, în funcție de modelul lor, lungime, dar și ce porți pe sub ele pot să contribuie la crearea unor ținute cu adevărat deosebite.

  • Indiferent de stilul vestimentar pentru care ai optat, află că vestea de blană nu este chiar atât de dificil de asortat. Acestea merg de minune purtate atât cu jeanși cât și cu rochii, cu pulovere lungi, colanți sau cu cămăși. Cu ajutorul vestei vei oferi look-ului final acea notă unică și deosebită pe care ți-o dorești indiferent că mergi la birou, la cafenea sau la un pub cu prietenii. 
  • În ceea ce privește încălțămintea potrivită pentru vesta de blană, vestea bună este că majoritatea tipurilor de pantofi, cizme sau ghete merg de minune cu acest articol vestimentar. Atunci când ai o vestă de blană poți încălța atât sandale, cât și bocanci rock, pantofi stiletto, pantofi sport sau cizme cu toc inalt. 

Îngrijirea adecvată a vestei de blană

Blana naturală este poate unul dintre cele mai pretențioase materiale. De aceea, trebuie să urmezi câteva reguli de bază în ceea ce privește îngrijirea ei. Nu pulveriza parfum pe ea, nu o atinge de uleiuri de piele, nu purta pe ea cureaua genții și cel mai important, nu o curăța acasă. Blana naturală trebuie dusă în centre speciale pentru curățarea blănii, acestea având la dispoziție aparatura, detergenții cât și tehnicile necesare în vederea curățării blănii fără a o distruge. în plus, în sezoanele călduroase aceasta trebuie depozitată într-o zonă întunecoasă într-un sac de haine care permite materialului să respire. Având grijă de ea, o vesta de blană poate să reziste chiar mai mult de 20 de ani, căpătând în cele din urmă și o valoare sentimentală.

Astfel, indiferent care îți este stilul personal, o vestă de blană naturală potrivită poate fi acea valoare din garderoba ta pe care o vei purta cu mândrie și stil. 

FULLSCREEN
(P) Criterii pentru alegerea unei veste de blană
  • /

related posts