(P) Cum alegi rochia de seară perfectă pentru tine


Alegerea rochiei de seară potrivită poate crea confuzie pentru multe femei.


Rochia pe care o alegi trebuie să fie pe gustul tău și să îți pună în valoare silueta, dar și să aibă o culoare și o lungime potrivite ocaziei la care urmează să iei parte.

Chiar dacă în trecut rochiile de seară se purtau în special la cină, în prezent ele se pot purta la o gama mult mai largă de evenimente rafinate sau formale, atât în timpul zilei, cât și seară. Rochiile de seară sunt de obicei lungi și ample, dar pot fi și până la genunchi sau până la glezna.

Dacă urmează să mergi la un eveniment formal și ai nevoie de o rochie de seară, sunt câteva lucruri de care ar trebui să țîi cont pentru a arată cât mai bine posibil. Iată câteva sfaturi care te pot ajută în alegerea rochiei de seară care ți se potrivește perfect.

 

Ține cont de evenimentul la care o vei purta

Unul dintre factorii de care trebuie să ții cont când cauți o rochie de seară, este tipul evenimentului la care vei merge. Evenimentele pot fi casual sau formale, iar ținută ta ar trebui să fie adecvată.

Așadar, fă o mică cercetare și află la ce fel de eveniment urmează să mergi și ocazia căreia îi este dedicat. Este un eveniment simplu, unul formal sau doar unul casual? Este o seară dansantă, un bal etc.? Nu vrei să te simți pe dinafară purtând o rochie prea simplă și obișnuită la un eveniment plin de farmec și glamour, dar nici să te simți stingheră într-o ținută prea elegantă la o simplă ieșire de seară.

Pentru confortul tău, dar și pentru a face o impresie cât mai bună, află tot ce se poate despre evenimentul la care ai fost invitată - doar așa vei putea alege rochia potrivită.

 

Mai puțin înseamnă uneori foarte mult

În timp că cauți rochia de seară potrivită pentru ține, nu uită că simplitatea este esențială. Marele secret al rochiilor de seară este că, indiferent dacă sunt pentru un eveniment casual sau formal, pot fi cât se poate de simple și, totodată foarte potrivite.

Ar trebui să te concentrezi pe alegerea unei ținute care să te pună în valoare pe ține însăți și nu să scoată în evidență o anumită partea a rochiei sau a țesăturii. Când alegi simplitatea, poți fi sigură că vei fi remarcată și apreciată pentru elegantă și bun gust.

Alege, deci, o ținută cât mai simplă și demnă, nu încerca să epatezi în nici un fel pentru că riști să devii ridicolă.

 

Alege o culoare care să te pună în valoare

Că și în cazul ținutelor obișnuite, atunci când alegi rochia de seară fii atentă la culoare. Este foarte important că ea să se armonizeze cu tonul pielii tale. Oricât de frumoasă și de elegantă ar fi o rochie, dacă are o culoare care nu se potrivește cu tenul tău, poate strică totul.

De exemplu, dacă ai pielea mai închisă la culoare, ar fi bine să stai departe de culorile foarte strălucitoare cum ar fi portocaliul sau lămâia.

Multe femei preferă să poarte rochii negre de seară, fiindcă se potrivesc aproape oricărui ton de piele. Cu toatea acestea, poți arată foarte bine alegând și o altă culoare, numai să țîi cont de nuanță tenului tău.

 

Ține cont de forma corpului tău

Chiar dacă o să îți placă foarte mult un anumit model de rochie de seară, nu uită că este obligatoriu să se potrivească formei corpului tău și să îți pună silueta în valoare.

Există diferite tipuri de forme de corp și, pentru fiecare, un model ideal de rochie. Dacă nu știi sigur ce model de rochie te avantajează, poți alege o rochie cu decolteu în V sau rochiile A-line - acestea șut mereu la modă și se potrivesc oricui.

 

Nu uita de accesorii

Pentru a fi elegantă la un eveniment casual sau formal, nu este suficient doar să te îmbraci. Nu uită că mai ai nevoie de câteva accesorii fără de care ținută ta nu are cum să fie completă. Totodată, accesoriile te pot face să arăți extrem de frumoasă dacă sunt purtate în mod corespunzător și să aibă efectul invers dacă nu le-ai ales corect.

Dacă ținută ta este strălucitoare sau mai complexă, având o mulțime de detalii care ies în evidență, ar trebui să alegi accesorii cât mai simple sau deloc.

Pe de altă parte, dacă rochia ta este simplă, ar trebui să mergi pe accesorii elaborate pentru a ieși din anonimat și obișnuit. Atenție deci la alegerea bijuteriilor, a posetelor, și pantofilor și chiar a curelelor!

 

Probează rochia înainte de eveniment

Dacă vei purta o rochie pe care ai achiziționat-o cu mai mult de o luna în urmă, ar trebui să o verifici înainte cu o săptămâna de eveniment și, desigur, să o probezi.

Astfel vei ști dacă îți mai vine, dacă trebuie să îi faci unele ajustări sau dacă trebuie să cumperi altă. Dacă ai pus pe ține câteva kilograme între timp, rochia ta ar putea fi stramta și incomodă. Pe de altă parte, dacă ai slăbit, este posibil să fie nevoie să o stramtezi.

related posts

Modifică setările cookies