(P) Cum te îmbraci vara la birou?


Cu toate că pentru multe dintre noi în acest moment ținutele de muncă au început să se confunde subtil cu cele de casă sau, chiar mai îngrijorător, cu pijamalele, este o certitudine faptul că până la urmă ne vom întoarce la birou.

Tag-uri:

Și, când în sfârșit o vom face, vom dori să arătăm cât mai bine. Citește sugestiile noastre pentru o apariție de invidiat la birou și bucură-te astfel de atenția cuvenită. 

 

Stil în funcție de mediu

Până să luăm în calcul stilul personal, am face bine să ne gândim la mediul profesional în care ne desfășurăm activitatea. Nu te vei putea îmbrăca la fel dacă lucrezi într-un mediu business (o bancă, o corporație) sau într-un mediu mai relaxat și creativ (o agenție de publicitate, în domeniul IT).

Pentru mediul business te sfătuim să păstrezi stilul business, sau chiar business casual, depinde de angajator. Cel mai sigur este să întrebi sau să verifici regulamentul de ordine interioară. Desigur, te poți orienta și din felul în care se îmbracă celelalte colege. 

Cele mai des întâlnite outfituri în zona de business constau în diverse combinații ale pieselor clasice: costum (cu fustă sau pantalon), cămașă office (simplă, albă de preferat), rochia stil office și pantofii de calitate în culori cuminți. Accesorizează după gust, dar nu ca să atragi atenția. 

Pentru business casual lucrurile se mai relaxează puțin: poți purta ținute alcătuite din cămașă și fustă sau pantaloni, dar nu blugi! La fel, poți opta și pentru o rochie clasică, în culori cuminți, preferabil cu lungimea până la genunchi. 

Chiar dacă lucrezi într-un mediu relaxat, noi te sfătuim totuși să-ți pese ce impresie vei lasă, așadar poți opta pentru un stil casual chic: noi iți sugerăm sa asortezi un sacou fancy cu un tricou de calitate pe dedesubt, cu o pereche de blugi rupti și o pereche de sandale AnnaCori. Desigur, hainele trebuie sa fie impecabile, la fel ca încălțările. Află cum depozitezi încălțămintea, ca să nu te trezești subit că nu mai ai ce purta. 

 

Materiale recomandate

Nu e nici o plăcere să ai prea multe haine pe tine și să transpiri din abundență în metrou în drumul spre birou, știm. Dacă totuși nu poți să pedalezi spre birou, sau nu ai o mașină personală, vrei vrea să îmbraci doar materiale de calitate care îți vor lăsa pielea să respire:

  • Un tricou din bumbac va arăta foarte bine pe sub un sacou și are avantajul de a fi foarte delicat cu pielea, fiind hipoalergenic. 
  • Inul este recomandat vara pentru că-ți poate proteja pielea de radiațiile ultraviolete și totuși este destul de ușor încât să te simți confortabil. 
  • O cămașă de mătase va fi potrivită și pentru birou, dar și pentru pielea ta, fiind considerat de specialiști drept cel mai delicat material. De asemenea, ajută la reglarea temperaturii corpului, absoarbe umiditatea rapid și nu reține mirosurile neplăcute. 

 

Culori acceptate la birou

Din nou, dacă lucrezi într-un mediu business în care ținuta este obligatorie, îți va fi puțin mai greu să ieși din binecunoscutele nuanțe de negru, alb, bleumarin, gri și poate maro. Poți adăuga culoare prin accesorii, dar ai grijă să fie ceva subtil. 

Dacă totuși lucrezi într-un mediu mai permisiv, business casual sau casual, încearcă să te îndrepți exclusiv spre nuanțe deschise, neutre. 

Ține cont de sfaturile noastre și te vei simți excelent data viitoare când te îndrepți spre job, chiar dacă trebuie să birui temperaturile toropitoare până să ajungi să simți îmbrățișarea proaspătă a aerului condiționat de la birou. 

related posts

Modifică setările cookies