(P) Tipuri de închizători pentru cercei


Atunci când ne cumpărăm bijuterii, luăm în calcul dimensiunea, culoarea, forma sau materialul din care sunt confecționate. 

Tag-uri:

Cu toate acestea, cel puțin în cazul cerceilor, nu acordăm importanță închizătorilor sau elementelor de fixare. Chiar dacă ți se pare un detaliu banal, utilizarea și popularitatea închizătorii variază în funcție de locul în care a fost realizată o pereche de cercei și de tipul perechilor. În plus, închizătorile sunt cele care influențează siguranța și mai ales comoditatea de a-i purta. Află care sunt cele mai cunoscute tipuri de închizători pentru cercei pentru care poți opta, din articolul de mai jos!

Închizători de tip șurub

Probabil cele mai cunoscute tipuri de închizători pentru cercei sunt cele tip șurub sau fluturaș. Cerceii cu închizătoare de tip garoafă au un design simplu, sunt extrem de practici și pot fi purtați în orice ținută de zi cu zi. De regulă, aceste tipuri de închizători sunt destinate în special cerceilor de dimensiuni mici, fiind recomandați și pentru copii. În ceea ce privește sistemul de prindere, acesta este unul foarte simplu, fiind prevăzut cu o tijă, atașată de partea din față a cerceilor, introdusă în lobul urechii și prinsă la spate cu un șurub sau cu o închizătoare de tip garoafă. Totuși, pentru aceste tipuri de închizători, trebuie să ții cont de capătul ascuțit al tijei, care poate face ca purtarea să devină incomodă pe timpul nopții. Din fericire, șurubul sau închizătoarea de tip garoafă se poate adapta în funcție de grosimea lobului urechii.

Închizători de tip cârlig

Închizătorile de tip cârlig sau cârligele africane sunt destinate cerceilor lungi, populare în special la cerceii din argint. Acești cercei pot fi prinși cu ușurință în ureche, prin introducerea simplă a tortițelor în lobul urechii. Tortițele pot fi asigurate și de un dop din silicon, astfel încât să nu cadă din ureche. Cerceii cu închizători de tip cârlig trebuie îndepărtați înainte de ora de culcare, deoarece pot deveni la fel de incomozi pe parcursul nopții. Chiar dacă acest tip de închizători erau folosite doar pentru cerceii din plastic, în zilele noastre pot fi găsite la bijuterii din aur, argint, platină și alte metale prețioase.

Închizători de tip lever back

Închizătorile de tip lever back reprezintă modelul cel mai folosit din Europa, pe care aproape orice femeie care îi poartă îi cunoaște. Acest tip de închizătoare presupune un cârlig care se introduce în lobul urechii, închis cu un clip de ureche mecanic, pentru a preveni căderea cerceilor. Un mare avantaj al folosirii acestor tipuri de închizători este închiderea rapidă și sigură a cerceilor. Ele sunt potrivite îndeosebi la cerceii mari, pe care îi poți purta atât în timpul zilei, cât și seara.

Închizători de tip cerc clasic

Cerceii cu închizători de tip clasic au o prindere cu arc, cu o încuietoare tipic franțuzească. Cu siguranță ai auzit de cerceii tip cercuri, mari și dominante. Există două tipuri pentru care poți opta: cercei cu prindere cu arc, unde bara sau tija cerceilor este introdusă în tubul opus, sau încuietoarea franțuzească, unde bara se prinde în tubul opus în formă de furcă. Cerceii rotunzi sunt specifici stilului retro, avantajul fiind că poți găsi diverse dimensiuni sau modele, care se potrivesc oricărei siluete sau stil de vestimentație. De exemplu, găseștii cercei din argint aici, cu ajutorul cărora poți să accesorizezi ținutele de zi cu zi, pentru un plus de stil.

Închizători de tip filet

Închizătorile de tip filet sunt caracteristice cerceilor moderni, mai lungi, de tip lanț. În acest caz,doar o jumătate din cercel trece prin gaura din ureche, fiind ținuți la locul lor, fără riscul de a cădea. Trebuie să ții cont, însă, de faptul că prinderea lor nu este atât de sigură în cazul în care te bucuri de activitate fizică intensă.

Există modele diferite de închizători pentru cercei, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Fă-ți un obicei din a proba cerceii, pentru a observa cât de confortabil te simți cu ei și cât de ușor îi poți pune și da jos.

related posts

Modifică setările cookies