Piese vestimentare must have pentru 2013


Ce ar trebui sa retinem dupa cele 4 saptamani ale modei, care au culminat cu prezentarile de la Paris? Criticii au decretat ca din dulap nu trebuie sa ne lipseasca smochingul, inventat de Yves Saint Laurent si recreat in acest sezon de Raf Simons pentru Dior sau Alber Elbaz pentru Lanvin.


Look-ul androgin popularizat de YSL in anii ‘60 si adoptat de Bianca Jagger sau Catherine Deneuve, a fost resuscitat cu succes pe podium, iar revistele de moda au decretat ca primavara anului viitor va fi dominata de “the tux”, tinuta clasica si eleganta.

Lung, mediu sau mini?

Daca smochingul, o piesa cu accente masculine, nu va face cu ochiul, atunci puteti opta pentru rochii de orice lungime. De la mini la lung, toate variantele sunt acceptate, fie ca vorbim de fuste lungi, aproape fluide, suprapuse, ca pe podiumul de la Céline, Givenchy sau Stella McCartney, sau de cele mini in stilul anilor ‘60 ca la Louis Vuitton.

Este permis si orice tip de material textil, de la cel transparent pana la opac, singura cerinta fiind trena. Nu va ganditi la tinute croite parca pentru o mireasa insa, pentru ca designerii ne propun rochii mai lungi in spate si mai scurte in partea din fata, pentru a atrage atentia asupra picioarelor, asa cum s-a vazut pe podiumul de la Dior si Balenciaga.

O alta piesa cheie este bustiera, purtata sub o vesta cu croiala masculina sau combinata cu pantaloni asa cum au propus casele Valentino, Giambattista Valli, Viktor&Rolf, Saint Laurent sau Gaultier.

Alb si negru, o combinatie prezenta la toti marii designeri

Contrastul este fara indoiala cuvantul preferat pentru tinutele anului viitor, de la cel realizat cu ajutorul combinatiilor cromatice pana la materiale textile, cum ar fi satinat versus mat, asa cum a exemplificat cu succes casa Céline. La Chanel, Viktor&Rolf sau Vuitton, albul si negrul au fost omniprezente, frecvent alaturate unor accente de rosu la Valentino sau  verde electric si albastru la Stella McCartney.

Marc Jacobs a mizat pe motivul tablei de sah pentru Vuitton, prezentand patrate de diverse dimensiuni, in timp ce Hermes a ales colajele. Casa Dior a trimis pe podium manechine investmantate in rochii din satin cu linii orizontale de culoare neagra, iar Issey Miyake a optat pentru dungile in diagonala. Asta in timp ce duoul olandez Dries Van Noten a pus in scena contrastul feminin-masculin, alaturand unei bluze vaporoase inflorite o pereche de pantaloni in carouri, extrem de masculini.


 

  • Piese vestimentare must have pentru 2013

related posts

Modifică setările cookies