Primii pași în modă: cum să îți descoperi stilul și să devii un fashion icon


Celebrități, frați, surori sau prieteni preocupați de fashion reprezintă modelele la care ne raportăm atunci când vorbim de stilul propriu. Aceștia ne influențează și, de multe ori, ne determină să ieșim din zona de confort și să încercăm outfit-uri noi.

Tag-uri: #fashion #stil

Este greu să combini perfect obiectele vestimentare cu accesoriile și să îți creezi un stil propriu în modă. La început, ar putea părea o provocare greu de depășit, însă timpul și atenția la detalii te pot ajuta să devii un fashion icon.

Fii un bun observator

Primul lucru pe care îl poţi face pentru a învăța mai multe despre modă este să-i observi pe ceilalți. De la ce tipuri de obiecte vestimentare poartă până la felul in care alege bijuteriile in funcție de fizionomie, detaliile despre ținuta unei persoane te pot ajuta să îți formezi propriul stil.

Când mergi într-o cafenea, urmărește-i discret pe cei care îi trec pragul. La locul de muncă sau la școală, fii atentă la felul în care colegii tăi îmbină obiectele vestimentare și accesoriile. Totodată, blogurile de fashion și influencerii de pe Instagram îți pot fi de folos pentru a descoperi noile tendințe în modă.

Imită ce îți place

La început, când nu ai foarte multe cunoștințe despre fashion și totul pare foarte confuz, o opțiune utilă este să imiți outfit-urile care îți plac. Ca punct de plecare, te poți inspira din stilul vedetelor pe care le apreciezi. Să experimentezi este cel mai bun mod de a învăța, însă, de multe ori, nu știi de unde să începi. Dacă ești începător, alege un outfit al unei celebrități și încearcă să-l recreezi cu obiectele vestimentare pe care le ai în garderobă. Astfel, îți poți da seama ce ți se potrivește și ce trebuie să ignori pe viitor.

Găsește-ți propriul vibe

Dată viitoare când admiri o persoană pentru felul în care arată, încearcă să îți dai seama ce anume îți place la ea și de ce ai vrea să fii în locul ei. Apreciezi stilul sport al ținutelor vestimentare combinat cu eleganța naturală? Ți se pare că este o persoană puternică? Îți place că arată glamourous? Caută răspunsurile la aceste întrebări pentru a-ți putea defini stilul propriu. Felul autentic în care te prezinți în public este cea mai bună modalitate de a atrage atenția celor din jur. Îmbrăcămintea aleasă este un mijloc de a exprima propriile trăiri și personalitatea. Important în tot acest proces de observare este să conștientizezi ce anume din ceea ce vezi îți atrage atenția și care este elementul care transformă o ținută banală într-un outfit de invidiat.

Ieși din zona de confort

Pentru a obține cele mai spectaculoase ținute, este important să ieși din zona de confort. Dacă erai obișnuită să porți jeanși, tricouri largi, teniși și ghiozdane, este timpul să încerci ceva nou.

Singura modalitate în care îți poți defini stilul este să încerci cât mai multe combinații de culori, de texturi și de modele, pentru a identifica obiectele vestimentare care ți se potrivesc cel mai bine. Pantofi cu toc cui, genti voluminoase, cămăși și sacouri pot fi noile achiziții pentru propria garderobă. Încearcă și culorile mai intense, chiar dacă ești adepta tonurilor neutre. Combinațiile de nuanțe s-ar putea să te atragă mai mult decât ți-ai putea imagina.

Chiar dacă vei auzi multe lucruri neplăcute despre ținutele alese și indiferent cât de multe outfit-uri nereușite vei aborda, trebuie să conștientizezi că a experimenta reprezintă principala metodă de a-ți crea propriul stil și, la un moment dat, să ajungi un fashion icon.

Sursă foto: MaxFrost/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies