Produse de care ai nevoie în geantă pentru a te simți confortabil în această vară


Încet, încet, vara și-a făcut simțită prezența în viețile noastre prin temperaturile ridicate, soarele arzător și deschiderea sezonului estival. În sfârșit, a sosit acea perioadă din an în care nu avem nevoie de o scuză când vrem să fugim în vacanță, să petrecem o noapte întreagă sub clar de lună sau să descoperim noile sortimente de înghețată apărute la raft. 


Cu toate acestea, temperaturile care depășesc aproape zilnic valoarea de 30 de grade ne îndeamnă să petrecem cât mai mult timp în casă, departe de razele puternice ale soarelui. Pentru că vrem să profităm de vară, cel mai indicat ar fi să pornim în luptă cu armele necesare, astfel încât să diminuăm disconfortul termic resimțit la nivelul întregului corp. Unde putem ascunde acești aliați de nădejde? În interiorul genții, bineînțeles, accesoriul indispensabil care se regăsește în colecția fiecărei femei (sau a bărbaților), loc în care poți ascunde orice produs necesar pentru starea ta de bine. Așadar, la următoarea vizită la magazin, excursie la mare sau drum până la serviciu, ia în considerare câteva dintre sugestiile noastre inspirate de vară.

Crema pentru protecție solară

Indispensabilă în rutina de îngrijire a fiecărei persoane, crema pentru protecție solară joacă un rol esențial în limitarea radiațiilor pe care pielea expusă la soare o primește. Aici vorbim despre radiațiile de tipul UVB și UVA, ce pot cauza în timp arsuri semnificative ale pielii și îmbătrânirea prematură a acesteia. Pentru a preveni efectele negative, ai putea să:

  • alegi o cremă cu SPF (Sunscreen Protection Factor) cât mai ridicat, de preferat o valoare cuprinsă între 30 și 50+;
  • aplici o cantitate bogată de produs, atât pe față, cât și pe corp, cu 30 de minute înainte să ieși din casă;
  • reaplici crema de protecție solară la fiecare două ore, pentru a spori eficacitatea produsului. 

Parfum 

Pe parcursul zilei, intensitatea parfumului poate scădea din pricina temperaturilor ridicate, ceea ce înseamnă că ai nevoie de un mic ajutor pentru reîmprospătare. În sezonul cald ar fi indicat să optezi pentru parfumuri fresh, care să completeze ținuta lejeră de vară. În acest sens, apa de toaletă Tommy Girl de la Tommy Hilfiger îți îndeplinește pe loc toate dorințele – note delicate de măr, flori de coacăze și camelii deschid capacul unui parfum răcoritor. Îmbrăcat în acorduri principale de mentă, mandarine și portocale, varianta de 30 de mililitri a parfumului ocupă un spațiu redus în orice model de geantă. 

Apa termală

Disponibilă în recipiente de mărimi variate, apa termală îți va oferi pe loc senzația de răcorire pe care ți-o dorești. Pe scurt, produsul este extras de la un izvor termal situat la adâncime, este bogată în săruri minerale (zinc, cupru, siliciu, magneziu, fier si potasiu) și nu conține bacterii. Benefică pentru toate tipurile de ten, poți aplica apa termală în orice moment al zilei – fie pentru hidratarea tenului sau pentru a te răcori în timpul unei zile toride.

Balsam de buze colorat

Dacă vara tinzi să folosești mai puține produse de machiaj, păstrează mereu în geantă un balsam de buze colorat, pe care îl poți aplica atât pe buze, cât și pe obraji. Datorită texturii sale hidratante și a nuanței subtile de culoare, vei avea mereu un aspect sănătos și luminos.

Elastice de păr și agrafe colorate

Partea mai puțin plăcută a verii este că vei transpira mai mult față de alte perioade ale anului, ceea ce face purtarea părului desfăcut mai greu de suportat. Ei bine, soluția o reprezintă elasticele de păr și agrafele colorate, prin intermediul cărora vei adăuga imediat un plus de culoare ținutei sau vei aranja rapid firele rebele.

Ochelari de soare

Dacă ar fi să alegem un accesoriu reprezentativ pentru sezonul estival, ar fi cu siguranță ochelarii de soare. Pe lângă criteriul estetic, ochelarii de soare te protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB și limitează cantitatea de lumină care pătrunde în interiorul ochiului. Fie că îți dorești o pereche cu rame verzi, mov sau albastre, lentile în stil aviator sau ochi de pisică, asigură-te că acest accesoriu este nelipsit din kitul tău de vară.

Cel mai important element al ecuației rămâne starea ta de bine! Încarcă-ți bateriile cu energie pozitivă și descoperă obiceiurile care te fac fericită în timpul verii – o excursie într-un loc necunoscut, o întâlnire cu prietenele la cumpărături sau chiar vizita la o piscină. 

Sursă foto: Pexels

related posts

Modifică setările cookies