Regina Rania a Iordaniei neagă că ar cheltui 260.000 de euro anual pe ținute extravagante. Care e explicația suveranei


Rania Al Abdullah, soția regelui Abdullah II bin Al-Hussein, spune că în spațiul public se rostogolesc informații eronate legate de prețul ținutelor sale.


Regina consoartă a Iordaniei, Rania, a oferit explicații pentru rochiile pe care le poartă la întâlnirile oficiale, precizând că ele nu sunt atât de scumpe precum se zvonește. Într-un comunicat de presă transmis de biroul de comunicare al Casei Regale, Rania a explicat că poartă ținute ale unor importante case de modă pe care le primește cu împrumut sau care îi sunt dăruite. Regina a precizat că toate rochiile pe care le cumpără sunt la preț redus și acestea nu sunt achiziționate din bani publici.

„Principiul împrumutului ținutelor de la casele de modă este o practică des întâlnită și e văzută ca un mod de a promova designerii vestimentari. Unii oameni s-ar putea întreba de ce o persoană cu o condiție ca cea a Reginei acceptă să împrumute haine. În cazul în care designerii nu sunt iordanieni, nu am face publicitate niciunei case de modă pe conturile de social media ale Reginei”, se arată în comunicat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on

Suverana spune că liderii lumii și soțiile lor au fost și vor fi mereu în centrul atenției mass media în ceea ce privește extravaganța, iar acest lucru este exploatat politic. 

Citește și: Regina Rania, apariție impecabilă într-o fustă-pantalon de 235 de lei

Rania a cerut unei publicații să o scoată din topul anual al cheltuielile Caselor Regale cu ținutele de protocol, pe motiv că cifrele acesteia sunt neconforme cu realitatea. Regina face referire la blogul ufonomore.com, care anul trecut a publicat informația că Rania ar fi cheltuit nu mai puțin de 267.238 de euro pe îmbrăcăminte

„Regina Rania a cerut publicației UfoNoMore să înlăture informația referitoare la cheltuielile cu ținutele din lista pe 2018 a cheltuielilor Caselor Regale. În acea listă, ducesa de Sussex (Meghan Markle n.n.) figurează pe primul loc. Ducesa de Sussex ar fi cheltuit 400.000 de lire sterline într-un singur an pentru ținutele sale. Aceste costuri nu includ rochia de mireasă creată de casa de modă Givenchy”, transmite Regina, explicând că informația falsă pleacă de la faptul că prețurile ținutelor sunt cele de catalog, și pot fi cu totul altele în realitate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on

„Regina este conștientă de aceste critici și consideră critica drept o parte foarte importantă a muncii mass media, iar ea este deschisă la orice fel de remarcă. Regina respectă critica și întotdeauna are răspuns pentru aceasta. Știm că această declarație poate fi extraordinară, însă zvonurile și informațiile false care sunt departe de adevăr pot cauza o falsă impresie publicului larg, așa că am lămurit câteva detalii pentru a preîntâmpina acest lucru”, se mai arată în comunicat.

Luând act de declarațiile Reginei Rania, publicația citată a făcut precizarea că „nu știm sigur dacă aceste doamne au cheltuit efectiv acești bani, nici dacă ținutele au fost cumpărate la prețul de listă sau la reducere. Calculele noastre arată doar cât au costat aceste ținute în 2017”, scrie publicația, care și-a cerut scuze Casei Regale a Iordaniei și cititorilor dacă i-a indus în eroare cu sumele prezentate. Acest lucru trebuie să facă și alte ziare și site-uri din toată lumea, care au preluat informațiile așa cum au fost ele publicate inițial. 

related posts

Modifică setările cookies