Rochia de mireasă a lui Grace Kelly, considerată cea mai frumoasă din toate timpurile


Rochia purtată de Grace Kelly la nunta ei cu Prințul Rainier de Monaco este considerată cea mai populară rochie de mireasă din istorie și continuă să inspire și acum designeri pentru crearea de noi modele. 


Nunta dintre actrița de la Hollywood Grace Kelly și Prințul Rainier de Monaco a avut loc pe 29 aprilie 1956, la Monaco. Până în această zi, rochia purtată de Grace este considerată cea mai stilată, ținuta visurilor oricărei mirese.

Citește și: O noua printesa face senzatie pe covorul rosu. Charlotte Casiraghi, nepoata lui Grace Kelly, aparitie sexy la Cannes

Inițial, s-a crezut că Edith Head, o prietenă apropiată a lui Kelly, designer de costume, ar fi fost rugată să facă rochia de mireasă.

În realitate, Grace Kelly a apelat la Helen Rose, un designer câștigător a două premii Oscar, care lucra la departamentul de costume al MGM. 

Helen Rose a colaborat cu Grace la modelul rochiei, folosind peste 365 de metri de material, inclusiv dantelă Bruxelles veche de 125 de ani. Doar pentru fustă s-au folosit 100 de metri de mătase naturală. Iar voalul, lung de 82 de metri, a fost croit dintr-o țesătură fină, specială, pentru a lăsa chipul cât mai vizibil.

Fiind vorba de o celebritate, nunta lui Grace Kelly a fost vizionată de 300 de milioane de telespectatori, în timp ce la ceremonie au participat 600 de invitați. 

Foto: Getty 

Vezi și: De ce își regretă Ruby unele tatuaje

FULLSCREEN
Rochia de mireasă a lui Grace Kelly, considerată cea mai frumoasă din toate timpurile
  • /

related posts