Rochia pe care o poți purta 100 de zile fără să o speli


Rochia este realizată din lână fină merino, la fel de subțire ca un tricou din bumbac.


Rochia are un design simplu- o croială în A și poate fi purtată cu sandale vara sau cizme iarna. Este vândută de o companie americană eco-friendly, care creează produse din fibre naturale ce pot fi spălate foarte rar și costă 128 de dolari.

Dacă vi se pare ciudat, femeile care au cumpărat-o spun că articolul vestimentar se comportă întocmai cum spun producătorii- este răcoroasă vara și călduroasă pe timp de iarnă. 

Absoarbe transpirația și nu rețime mirosurile neplăcute, cum se întâmplă cu rochiile realizate din polyester. 

Lâna absoarbe eficient tarnspirația și o evaporă în aer, înainte ca aceasta să activeze bacteriile de la nivelul pielii, care produc mirosurile neplăcute.

Lâna este, de asemenea, de 6 ori mai rezistentă decât bumbacul și nu se șifonează. 

 

13 femei au acceptat provocarea lansată de producător și au purtat rochia 100 de zile consecutiv. La finalul perioadei, rochia arăta impecabil. 

 

Celebrul designer Stella McCartney spunea recent: "Dacă nu este absolut necesar să speli o haină, atunci n-o face!" Mai există un motiv profund pentru asta. A purta haine care nu necesită spălări frecvente, înseamnă un consum redus de apă și detergent, deci mai multă grijă pentru mediu. 

Lâna este sustenabilă, biodegradabilă, rezistentă și are nevoie de foarte puțină apă pentru a fi curățată. 

 

Vezi cum arată rochia în GALERIA FOTO 

related posts

Modifică setările cookies