Scandal in China: cu cat le taxeaza Vera Wang pe femei doar sa-i probeze rochiile


A creat rochii de mireasa pentru vedete ca Mariah Carey, Victoria Beckham sau Kim Kardashian, iar creatiile ei au aparut in filme ca "Bride Wars" (purtate de Kate Hudson) sau "Gossip Girl" (in celebra scena a nuntii lui Blair Waldorf). Este evident, asadar, ca rochiile ei sunt la mare cautare.


Se pare insa ca designerul profita de disperarea femeilor de a-i purta rochiile deoarece s-a descoperit recent ca, intr-o anumita zona a globului, le cere bani clientelor doar pentru a proba tinutele ei.

Este vorba despre magazinul de doua etaje pe care Wang, in varsta de 63 de ani, l-a deschis in inima Shanghai-ului. Daca la inceput viitoarele mirese au fost innebunite de bucurie la gandul ca pot cumpara rochii couture la primul si singurul magazin Vera Wang din intreaga China, entuziasmul lor s-a transformat in furie cand au descoperit ca li se cere o taxa doar pentru a proba celebrele creatii.

Astfel, indiferent daca vor cumpara o rochie sau nu, tinerele chinezoiace trebuie sa scoata din buzunar 3.000 de yuani (373 de euro) pentru a avea voie sa probeze tinutele, timp de 90 de minute.

In pofida taxei usturatoare, magazinul nu duce lipsa de cliente, iar viitoarele mirese isi fac programare la proba cu luni inainte.

Avand in vedere ca anual, in China se casatoresc 10 milioane de cupluri, si industria creata in jurul nuntilor valoreaza 8.5 miliarde de lire sterline, se pare ca Vera Wang profita la maximum de pe urma tinerelor mirese dornice sa-i poarte creatiile.

Presa locala a condamnat-o insa, mai ales ca designerul este de origine chineza (parintii ei s-au nascut in China si au emigrat in State). "In timp ce miresele sunt mituite cu vin si cu complimente in magazinele ei din lume, ea se asteapta ca miresele sa o mituiasca pe ea in China", a scris un editor pe shaghaiist.com.

Reprezentantii Vera Wang au explicat ca taxa este o modalitate de a-si proteja tinutele foarte scumpe.

Spune si tu: crezi ca politica de a taxa viitoarele mirese este sau nu una discriminatorie, avand in vedere ca se aplica doar in China?
 

related posts

Modifică setările cookies