Street fashion la Londra - un mix de eleganta, rafinament si culoare, cu accente funky GALERIE FOTO


Daca Parisul este considerat centrul principal al modei in Europa, Milano este capitala modei pe plan modial, iar New York-ul se lauda cu cele mai nonconformiste tinute, Londra este considerata de departe capitala shoppingului mondial. 


VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII IN GALERIA FOTO

Si, chiar daca este unul din cele mai scumpe orase in care nu toata lumea isi permite sa cheltuie o avere pentru a-si innoi garderoba, in capitala Marii Britanii dai la tot pasul de magazine in care poti gasi cele mai recente creatii la preturi mult mai mici decat cele de designer.

 

Astfel, unele din cele mai mari populare magazine sunt Primark de pe Oxford Street si Marble Arch, retailerul american Forever 21 ori lantul H&M si Topshop cu o gama foarte mare de haine ieftine si accesorii. Insa, de departe, iti ajung cateva zile in capitala Marii Britanii pentru a observa ca cele mai populare tinute sunt cele de la Zara. 

 

Dar infierent daca se imbraca de la celebrele Fortune & Mason ori Harrords, sau prefera piese inspirate de mari designeri care apar in buticurile de pe Strada Bond la cateva saptamani dupa ce au "defilat" pe catwalk, pe strazile din Londra predomina eleganta si naturaletea cu care englezii (dar si ceilalti locuitori ai Londrei, veniti in Regat la munca) combina rochiile cu incaltaminte casual, camasile cu colanti viu colorati, tricourile cu blugi si saocuri ori accesoriile.

 

Astfel, de la stilul casual la acel look edgy, si de la rafinamentul tipic britanic la stilul funky, englezii isi poarta hainele cu o modestie, o placere si o eleganta aparte, care spulbera mitul legat de stilul rece si pretentios al englezilor. E de ajuns sa observi grupurile de tinere care merg relaxate pe bicicleta sau stau de vorba la o cafea ori corporatistii care isi beau berea in picioare in fata pub-urilor la iesirea de la serviciu.

 

Text si foto: Teodora Maftei https://www.facebook.com/Artistto

related posts

Modifică setările cookies