"Sunt atat de fericita cu noua mea fata!" Cum arata acum tanara afgana careia ii fusesera taiate nasul si urechile


La 19 ani, Aesha Mohammadzai a devenit faimoasa in intreaga lumea dupa ce a aparut pe coperta revistei "Time". Tanara a devenit simbolul femeilor abuzate din Afganistan.


Aesha a trait intr-o casnicie imposibil de imaginat pentru o adolescenta occidentala: de la 12 ani, in fiecare zi, tanara a fost abuzata mental si fizic de sotul ei si de familia lui. Cand n-a mai putut suporta, a fugit.

A fost prinsa si aruncata in inchisoare timp de 5 luni. La iesire a asteptat-o sotul furios, care a pedepsit-o pe masura "obrazniciei" ei: i-a taiat nasul si urechile si apoi a lasat-o sa moara in munti.

Fata a reusit sa se tarasca la bunicul ei, care a dus-o intr-o clinica americana, unde a primit tratamente, timp de 10 saptamani. Intr-un final, datorita unei fundatii caritabile, Aesha a fugit in Statele Unite in 2010, unde a primit o noua sansa la o viata normala.

Mai jos, tanara apare la un eveniment cu o proteza in loc de nas, in anul 2010.

Pentru a-i reconstrui nasul, doctorii americani i-au implantat in frunte o cochilie gonflabila de silicon, pe care au umplut-o cu lichid, pentru a-i intinde pielea si a obtine testut suplimentar.

Pentru operatia de reconstructie, chirurgii plasticieni au luat testut de pe antebratul tinerei, pentru a forma interiorul si partea inferioara a nasului.

Aesha are acum un nas nou si, desi noua ni se pare destul de inestetic, tanara declara ca este foarte multumita de el. Ea traieste in prezent in sanul unei familii americane adoptive, care incearca sa suplineasca afectiunea pe care Aesha n-a avut-o niciodata in tara ei natala.


 

related posts

Modifică setările cookies