Tendințe pentru sezonul rece


Toamna vine cu multe surprize și oportunități de a experimenta cu outfituri prin layere și materiale diferite. Blana artificială, tricoturile, pielea sau imitația de piele sunt elemente care nu se demodează în timp, dar care sunt noutățile în ce privește tendințele actuale?

Tag-uri:

Paltoane lungi

Paltoanele sunt alegerea multor femei odată cu apropierea sezonului rece, indiferent de materiale. Anul acesta însă vedetele sunt paltoanele foarte lungi, în special cele în culori neutre și pământii. Toamna aduce și un aer de dramatism atât în garderobă, cât și în natură. Un palton lung, din material gros, impune o atitudine sobră și serioasă și se potrivește mai ales femeilor înalte, dar și celor scunde, atunci când poartă ghete sau botine cu platformă sau toc. Pentru că aerul de toamnă nu înseamnă nimic fără un parfum potrivit, cele mai bune opțiuni pentru toamnă-iarnă sunt cele cu note lemnoase, inspirate din parfumurile bărbătești, și cu subnote de condimente (nucșoară, piper etc.).  

Mini poșete

Da, poșetele și gențile de mari dimensiuni pierd teren în topul trendurilor în fața celor mici și… foarte mici. Dacă ai observat că, în general, accesoriile și articolele vestimentare sau chiar și gadgeturile devin din ce în ce mai mari, iată că poșetele o iau pe un drum diferit. Trendul a început odată cu lansarea mini poșetelor Jacquemus care au atras atenția mai multor vedete în cadrul colecției din 2018. În 2019 designerul Jacquemus a dus și mai departe ideea și a creat o minipoșetă în care încap doar câteva bomboane tic-tac. Chiar dacă discuțiile contradictorii nu au încetat să apară, poșetele de mici dimensiuni rămân în trend pentru toamna și iarna acestui an, dar poate cea mai bună alegere sunt cele în care poți înghesui măcar un telefon și un portofel.

Inspirație din uniforme școlare

Multe dintre uniformele școlare clasice au patternuri în carouri, dungi, romburi și alte forme geometrice. Fustele drepte până sub genunchi și sacourile sunt cele mai potrivite pentru toamnă, dar și rochiile din tricot sau vestele purtate peste cămăși. În funcție de stilul pe care îl abordezi, poți combina aceste piese cu pulovere oversized, pantaloni largi sau fuste mai scurte. Cizmele peste genunchi sunt o opțiune potrivită pentru zilele reci, dacă alegi o fustă sau o rochie. 

Dacă nu ți-ai pregătit încă garderoba pentru sezonul rece sau dacă vrei să încerci ceva nou, trendurile de anul acesta sunt o combinație între elemente clasice reinventate, abordate dintr-un unghi mai curajos și câteva idei noi care vor să rămână în istorie. Descoperă mai multe trenduri prezentate de designeri la săptămânile modei și lasă-te inspirată pentru cel mai stylish sezon.

Sursa foto: unsplash.com

FULLSCREEN
Tendințe pentru sezonul rece
  • /

related posts