Ținuta neinspirată pe care a ales-o actrița Rodica Lazăr la Cannes, la premiera filmului românesc „La Gomera”


Filmul românesc intrat în cursa pentru premiul Palme d’Or 2019 a avut premiera de gală la Cannes, sâmbătă seară. 


Echipa filmului a fost primită cu aplauze la premiera mondială și s-a bucurat de toată atenția criticii internaționale. Însă, Cannes și-a câștigat și renumele de eveniment monden de primă mână, la care actorii și actrițele etalează ținute dacă nu extravagante, măcar în ton cu dimensiunea festivalului.

Actrița Rodica Lazăr, care în filmul lui Corneliu Porumboiu joacă alături de Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Agusti Villaronga, Andrei Ciopec și Segiu Costache, a ales o ținută cam neinspirată pentru premiera de gală.

FOTO: Profimediaimages.ro

Pantalonii scurți, asortați la un sacou de aceeași nuanță, sunt potriviți pentru un eveniment de zi, nu cum a fost cel de la Cannes. Premiera mondială a unui film înscris în competiția pentru Palme d’Or nu este un eveniment casual. Proiecția filmului a avut loc la ora locală 22.00, însă fotografiie sunt făcute de în după-amiaza zilei de sâmbătă. 

Ținuta Rodicăi Lazăr a făcut notă discordantă la prezentarea de sâmbătă, iar acest lucru se vede foarte bine din această fotografie în care actrița apare alături de Catrinel Menghia (Marlon).

FOTO: Profimediaimages.ro

Filmul a fost lăudat de presa internațională

Însă, poate mai important decât ținuta Rodicăi Lazăr, pe care o vom uita peste câteva zile, este că filmul românesc La Gomera a fost apreciat la Cannes. 

The Hollywood Reporter a titrat: „Această poveste foarte amuzantă și densă a unui polițist care își trădează și departamentul și gangsterii cu care este în tovărășie sfredelește, în mod constant, în orice sens, desfășoară flashback-uri frecvent, pe măsură ce dezvăluie răsturnări de situație”.

FOTO: Andreas Rentz/Getty Images

IndieWire a notat că „excentrică, cinematografia lui Porumboiu este despre suprize subtile, viclene, care te fură în timp ce crezi că urmărești altceva. Lungmetrajul are energia și spiritul filmelor despre tâlhării, precum și rafinamentul structural al creațiilor anterioare ale cineastului și le revitalizează pe ambele în proces”.

La Gomera a fost filmat în România, Spania şi Singapore, în 2018, iar din distribuţie fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl. Este prima producţie semnată de Porumboiu care a fost filmată şi în afara României.

La Gomera este scris și regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnată de Tudor Mircea. Scenografia este realizată de Simona Pădurețu, designer de costume a fost Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabilă cu direcția artistică.

FULLSCREEN
Ținuta neinspirată pe care a ales-o actrița Rodica Lazăr la Cannes, la premiera filmului românesc „La Gomera”
  • /

related posts

Modifică setările cookies