Tinute memorabile din istoria Premiilor Oscar. Cum impresionau vedetele internationale in urma cu 80 de ani


De aproape un secol, Gala Premiilor Oscar este cel mai asteptat eveniment din industria cinematografica, dar si din cea de moda, deopotriva. An de an, covorul rosu devine tot mai spectaculos, iar tinutele cu care actritele defileaza au un singur scop: sa devina memorabile. 


Pentru ca in noaptea de duminica spre luni vom avea parte de Premiile Oscar, iata cateva tinute care au atras atentia la vremea lor, iar celebritatile care le-au purtat au intrat istorie si au devenit fashion icon pentru generatiile care au urmat.


Grace Kelly 1956


Grace Kelly a castigat un premiu Oscar pentru Cea mai buna actrita in filmul “O viata pe scena” in anul 1955. Rochia pe care a purtat-o era verde pal, iar accesoriul care a facut diferenta au fost manusile albe din satin. Rochia a fost realizata de designerul vestimentar Edith Head, care imbraca vedetele secolului 20 si care a castigat un record de opt premii Oscar pentru tinutele sale. 

 

Audrey Hepburn 1954


In 1954, actrita Audrey Hepburn castiga premiul Oscar pentru rolul din “Vacanta la Roma”. Rochia pe care o purtat-o in 1954 a tinut titlurile ziarelor din acele vremuri. Era o aparitie memorabila, o rochie creata de Givenchy, special pentru ea. 

 

Audrey Hepburn 1968


In 1968, Audrey Hepburn a fost nominalizata Cea mai buna actrita intr-un rol principal pentru filmul “Asteapta pana se intuneca”. Nu castiga rolul, insa castiga admiratia criticilor pentru cea mai buna aparitie. Rochia purtata de ea era o combinatie de culorii aurii realizata de casa de moda Givenchy. 

 

Elisabeth Taylor

Liz Taylor a castigat 2 Oscaruri si a avut 3 nominalizari. Actrita cu ochii violet va ramane mereu ceea ce americanii numesc “fashion icon-ul” generatiei de aur de la Hollywood. Liz Taylor s-a remarcat si datorita pasiunii aparte pe care o avea pentru bijuteriile exclusiviste. Brand-ul preferat al actrita era Bvlgari.

 

Donna ReedActrita Donna Reed dupa ce a fost premiata cu premiul Oscar pentru rolul din „ De aici in eternitate"  a impresionat de fiecare data cu tinutele ei foarte feminie si spectaculoase. 


Ginger Roger

 
Actrita si dansatoarea americana era foarte apreciata pentru stilul sau rafinat de a combina rochiile vaporoase cu blanuri pretioase. 

 

FULLSCREEN
Oscar vintage
  • /


related posts