Topul celor mai frecvente greseli de machiaj


Toate vrem sa fim frumoase, iar pentru asta s-a inventat machiajul. Din pacate insa, multe dintre noi nu stim sa folosim produsele de infrumusetare in favoarea noastra, iar rezultatul este uneori dezastruos.
 


Pentru a evita aspectul artificial, de clovn sau pur si simplu penibil, nu folosi fondul de ten pe post de autobronzant, nu iti tatua sprancenele, nu iti contura buzele cu un creion mai inchis la culoare decat rujul sau glossul, nu aplica dermatograful doar pe jumatatea exterioara a pleoapelor si, nu in ultimul rand, nu abuza de mascara.

 

1. Fondul de ten se alege in acord cu tonul pielii, si nu pe post de autobronzant! El trebuie sa acopere eventualele imperfectiuni, sa matifieze tenul, nicidecum sa te faca sa pari proaspat intoarsa dintr-o insula insorita. Daca ai pielea alba, renunta la a mai folosi fond de ten inchis la culoare, in ideea de a parea mai… parguita! Vei obtine un efect de masca, deloc flatant. 

2. Mai exista inca femei care isi contureaza buzele cu un creion mai inchis la culoare decat rujul. Groaznic! Lasand la o parte caracterul inestetic, efectul optic va fi de subtiere a buzelor. Cel mai simplu este sa renunti la contur sau, daca este imposibil, ai grija ca nu faca nota discordanta cu nuanta rujului sau glossului. 

3. Stim ca sprancenele tatuate sunt in mare trend la ora actuala (nu si printre adevaratele frumuseti, sa o recunoastem!) insa incercati sa nu fiti la moda in aceasta privinta! Sprancenele epilate definitiv si apoi tatuate, mai ales cu negru, inaspresc trasaturile fetei, le imbatranesc si te fac sa arati ca un clovn scapat de la circ. Ai grija de sprancenele tale naturale, penseaza-le la o cosmeticiana priceputa, iar daca firele de par nu iti mai cresc pe anumite portiuni, ajusteaza-le cu un creion intr-o nuanta blanda, apropiata nuantei naturale a sprancenelor tale.


Afla mai multe despre cum sa NU te machezi pe www.csid.ro
 

related posts

Modifică setările cookies