Top cele mai scumpe outfit-uri care au fost purtate în filme celebre. Cu cât au fost vândute la licitație


Nu pare, dar vestimentația intră în top 3 lucruri care apar pe lista regizorilor atunci când vine vorba de un film nou. 


De exemplu, doar în producția ,,Cleopatra”, din 1963, actrița Elizabeth Taylor poartă nu mai puțin de 60 de costume, care au costat (fiecare) în jur de 200.000 de dolari. ,,Avatar” e un alt exemplu de peliculă cinematografică pentru care a fost folosit un buget impresionant pentru machiaj și vestimentație. 

În acest context, am fost curioși să vedem care sunt cele mai scumpe costume purtate în filme și cu cât s-au vândut la licitație, de-a lungul timpului. Ce a ieșit? O listă cu prețuri exorbitante, pe care te invităm să le descoperi în topul de mai jos. 

Pe locul 5 al topului avem costumul lui Judy Garland, din ,,Vrăjitorul din Oz”, care a fost vândut cu 910.000 de dolari. Acesta nu e singurul obiect din celebrul film care a fost vândut la licitație cu o sumă exorbitantă. La fel stau lucrurile și cu celebrii pantofiori roșii, care au fost creați de Gilbert Adrian, costumierul-șef al MGM, care au fost vânduți cu peste 600.000 de dolari, în anul 2011. La fel ca și pantofii roșii, și costumul a avut mai multe variante. Vreo șapte, ca să fim exacți.

Pe locul patru în topul celor mai scumpe obiecte vestimentare purtate în filme și vândute cu sume exorbitante la licitații se află costumul pe care l-a purtat Steve McQueen în filmul ,,Le Mans”, din 1971. După diverse automobile, costumul lui McQueen a fost cel mai scump item vândut vreodată la o licitație care are legătură cu cursele auto. 

Pe locul trei din topul nostru se află jacheta pe care o poartă Michael Jackson în clipul piesei Thriller, care a fost vândută la licitație cu 1.8 milioane de dolari. Clipul a fost filmat în 1983 și după filmări, Michael le-a dăruit celebra jachetă roșie costumierilor Michael Bush și Dennis Tompkins, doi dintre cei mai cunoscuți din industrie la acea vreme. Casa de licitații estimase inițial că va fi vândut cu o sumă cuprinsă între 200.000 și 400.000 de dolari, însă în final s-a vândut cu aproape 2 milioane de dolari. 

Pe locul doi în topul nostru al celor mai scumpe outfituri din filme vândute vreodată la licitație se află costumul lui Audrey Hepburn, pe care l-a purtat în ,,My Fair Lady”, care a fost vândut cu aproximativ 3.7 milioane de dolari. Costumul a fost creat de Cecil Beaton, iar filmul a apărut în 1964 și a câștigat vreo opt premii Oscar. 

...iar cel mai scump outift al tuturor timpurilor e... *sound of drums*... rochia lui Marilyn Monroe din ,,Seven Year Itch”, un film apărut îm 1955 și regizat de Billy Wilder. Toată lumea știe celebra scena în care Marilyn și Tom Ewell merg pe Lexington Avenue, însă mai puțini știu că scena - despre care se crede că a fost filmată în aer liber - a fost, de fapt, filmată într-un studio pentru că, în momentul în care Marilyn și-a făcut apariția în Manhattan (acolo unde urma să fie filmată), mulțimea care s-a strâns acolo nu a mai putut fi împrăștiată. Rochia s-a vândut cu 4.6 milioane de dolari. 


 

Foto: therichest.com

related posts

Modifică setările cookies