Yves Saint Laurent a trimis pe catwalk, la Săptămâna Modei de la Milano, modele extrem de slabe, aproape scheletice


Colecția Yves Saint Laurent a fost aspru criticată în presa internațională, mai ales în contextul în care lumea modei se luptă cu anorexia.


Realitatea tristă este că atunci când vorbim de lumea modei, în special de colecțiile couture, designerii preferă să trimită pe podium modele foarte slabe.

În ciuda numeroaselor eforturi de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă anorexia, designerii continuă să se simtă inpirați de tinerele exagerat de slabe. 

 

Sunt atâtea cazuri la nivel mondial de modele care au pierdut lupta cu anorexia. În 2010, Isabelle Caro, modelul francez care s-a luptat pestre 15 ani cu anorexia și a pozat goală pentru o campanie anti-anorexie, s-a stins. 

 

Isabelle Caro a început lupta cu anorexia pe când avea 13 ani, deoarece i s-a spus că trebuie să slăbească 10 kilograme dacă vrea să obțină un job în modelling.

 

În 2007, când starea ei era în continuare critică, ea a acceptat să pozeze goală pentru fotograful italian Oliviero Toscani, pentru a atrage atenția asupra acestei boli. Imaginile au făcut înconjurul lumii, deoarece corpul ei arată groaznic - toate oasele erau proeminente și nu avea pic de mușchi pe ea, iar aspectul ei arată că cel al unei bătrâne.

 

related posts

Modifică setările cookies