10 statistici socante despre obiceiurile de infrumusetare ale femeilor. Te numeri printre cele care le practica?


Chiar daca exista din ce in ce mai multe articole pe tema destramarii miturilor despre produsele de infrumusetare, mereu se descopera cate ceva care sa ne socheze.


Indiferent ca este vorba despre cosmeticele pentru par, unghii sau corp, din cauza modului frumos in care ne sunt prezentate si ambalate, nici nu ne mai ajungem sa ne gandim la efectele pe care le au asupra noastra.

Ai in continuare cateva rezultate ale unor statistici care s-au facut asupra acestei industrii "magice", dar pe care pana la sfarsitul articolului s-ar putea sa o consideri mai degraba daunatoare.

1. Timpul petrecut in fata oglinzii variaza in functie de ziua saptamanii. Daca pentru o zi de luni ne pregatim in medie 76 de minute, se pare ca vinerea ajungem sa mai acordam acestui ritual de infrumusetare doar 19 minute.

2. Ai grija la folosirea mascarei. Intr-un studiu recent s-a descoperit ca mai mult de 79% dintre tuburile de mascara contin stafilococi, iar mai mult de 86% dintre femeile care au participat la acest studiu au marturisit ca folosesc mascara, chiar daca a depasit perioada de valabilitate.

3. Din cele 33 de branduri de ruj testate, se pare ca la mai mult de 60% dintre ele gasim printre ingrediente plumbul.

4. De cate ori ai iesit din casa nemachiata? Una din trei femei recunoaste ca refuza sa iasa pe usa fara sa fie machiata.

5. Cateodata ti se pare ca dureaza o vesnicie pana cresc unghiile, dar in realitate ele cresc in medie cam 3,5 milimetri pe luna. Cresterea variaza in functie de anotimp, nivelul de activitate, ADN sau varsta si de obicei este mai rapida pe timpul verii decat iarna.

6. Din 2011 s-a inregistrat o crestere de 32% la vanzarile de produse pentru intretinerea unghiilor, indicand incasari de peste 750 de milioane de dolari. Asteptam cifrele pe 2013.

7. Apa de parfum, unul dintre cele mai scumpe produse de pe piata parfumurilor, este cea care rezista cel mai mult pe piele. De obicei, cea mai pura apa de parfum va contine peste 15% din esenta initiala si va persista pe piele mai mult decat o fac apa de toaleta sau lotiunile de corp.

8. Onychophagia sau rosul unghiilor este mult mai des intalnit in intervalul de varsta 18-22 de ani si se pare ca acest obicei ne ramane inca de cand suntem bebelusi.

9. Doar 4% dintre femeile din intreaga lume se considera frumoase. Peste 80% dintre femei sunt de acord cu faptul ca fiecare femeie are ceva frumos, dar de care nu-si dau seama.

10. Parul vopsit poate creste in greutate pana la 200% in timp ce e ud, in timp ce parul natural inregistreaza o crestere de doar 10-12 procente.

Ce parere ai despre aceste sfaturi? Ti se par utile?

related posts

Modifică setările cookies