10 trucuri pentru păr care îți ușurează viața


Fie că ai părul lung sau scurt, des sau rar, este o provocare zilnică să găsești noi modalități de a-l stiliza. 


Pentru că nu avem timp să-l spălam zilnic (și nici nu este indicat!), vrem o modalitate prin care coafura să reziste mai multe ore sau să avem produsele mai organizate. Noi am venit în ajutor cu câteva trucuri.

1. Astâmpără firele rebele cu fixativ și o periuță de dinți

Ești o perfecționistă, iar fixativul simplu nu te ajută? Dacă pulverizezi fixativ pe o periuță de dinți și dai prin locurile în care ai fire rebele, acestea vor sta la locul lor imediat.

2.Utilizează cârlige agățătoare pentru aparatele de păr

Dacă ai multe aparate pentru păr (uscător, placă, ondulator etc.) și le ții împrăștiate (sau ocupă spațiu), agață-le de niște cârlige simple. Pot fi genul celor pentru baie, iar dacă ai spațiu pe interiorul dulăpioarelor ai putea să le agăți acolo.

3.Nu mai arunca cutiuțele de la dropsuri

Agrafele se pierd cel mai ușor, fără să știm când și unde dispar. O metodă ușoară de a le ține împreună este să le punem într-un recipient de la dropsuri.

4.Piaptănă-ți părul înainte să-l speli

Căderea părului la spălare este o problemă comună. Iar scurgerile înfundate, asemenea. Pentru a te asigura că nu ai probleme cu scurgerea după fiecare spălare, piaptănă-ți părul înainte. Cele mai multe fire vor rămâne pe perie, deci adio probleme!

5.Pudra de talc te salvează de părul gras

Dacă nu ai timp să-ți speli părul, aplică la rădăcină puțină pudră de talc pentru absorbția excesului de sebum. 

6.Bucle fără ondulator

O metodă rapidă și ușoară de a avea bucle lejere este cu ajutorul plăcii de păr și al staniolului. Răsucește-ți șuvițe de păr pe deget, apoi prinde-le în staniol și presează-le cu placa de păr. Voila!

7.Bucle cu placa de păr

Cea mai simplă și rapidă metodă de a-ți face bucle este cu placa. Sunt o mulțime de tutoriale pe Youtube despre cum poți face acest lucru.

8.Păr mai bogat cu ajutorul fardului

Dacă vrei să dai impresia de un păr cu mai mult volum, folosește niște fard de culoarea părului tău pe cărare (sau pe zonele unde este mai vizibilă pielea).

9.Șervețelele matifiante te salveză

Dacă excesul de sebum își face apariția în cele mai nefavorabile momente, șervețelele matifiante pentru față te pot salva. Același procedeu, doar că pe păr.

10.Produs de texturizare a părului homemade

Dacă vrei să-ți texturizezi părul, creează-ți propriul produs cu 500 ml de apă și o linguriță de sare de mare. Amestecă-le într-un recipient cu pulverizator. 

Un articol de Georgiana Bumbu

Vezi și: Vedetele, rețete de înfrumusețare și planuri de vacanță

related posts