3 sfaturi de beauty esențiale pentru o vară perfectă


Fiecare început de sezon vine la pachet cu o echipă de produse cosmetice nou lansate, gândite pentru a ușura tranziția dintre cele două anotimpuri. Mai exact, vara aduce o explozie de culoare, care se poate aplica atât în machiajele de zi, cât și cele realizate pentru diversele petreceri ori festivaluri, precum și o atenționare asupra ingredientelor sănătoase pentru ten.


Așa cum rochiile diafane cu volum iau locul celor lungi din mătase, atât rutina de îngrijire, cât și cea de make-up au nevoie de o împrospătare. Odată cu zilele lungi și pline de lumină, își fac apariția și temperaturile ridicate, un fel de prieten-inamic, care ne va însoți pe toată durata celor trei luni de căldură. 

Astfel, ia o pauză de la clasicele nuanțe neutre și îndrăznește să adopți lookuri extravagante. O simplă privire pe rețelele de socializare îți va arăta faptul că industria de beauty încearcă să promoveze aspectul cât mai natural și neîncărcat. Creatorii de conținut online aduc în atenție colecții inovative de skincare. 

Având la îndemână toate aceste informații, am pregătit o serie de sfaturi utile, ușor de aplicat în această vară. Fie că este vorba despre protejarea pielii, încercarea unui nou trend stilistic sau inaugurarea unei colecții îmbunătățite de machiaj, iată câteva idei care te vor inspira pentru următorul sezon.

Folosește un produs cu SPF indiferent de situație

Fără îndoială, sinonimul nescris al verii este marea. După primele zile ale lunii iunie, gândul fiecăreia dintre noi zboară către zilele petrecute pe plajă, în compania apei, așezată pe un șezlong și așteptând ca razele soarelui să ne ofere un bronz uniform. 

Chiar dacă o piele bronzată are un aspect mai plăcut, procesul în sine este extrem de primejdios pentru sănătatea pielii. Desigur, situația depinde de mulți factori, precum tonul și subtonul pielii. Însă, expunerea fără protecție solară constituie un risc, un joc de noroc, în care unicul perdant este chiar pielea. 

Prin urmare, aplică un produs cu SPF ridicat, cu aproximativ 30 de minute înainte să ieși din casă. Pentru că întotdeauna este indicat să previi în loc să tratezi repercusiunile, alege o loțiune, cremă ori spray cu SPF 50 și reaplică produsul dorit o dată la două ore sau de fiecare dată când situația o cere, dacă intenționezi să faci o baie printre valurile mării.

Ai grijă de părul tău

În majoritatea cazurilor, accentul se pune pe îngrijirea tenului, podoaba capilară devenind un simplu privitor de pe margine. Chiar dacă nu este atât de vizibil ca în cazul unei arsuri solare, părul suferă, în egală măsură, în acest sezon cald, în momentul în care este supus unor temperaturi crescute.

Așadar, acordă-i atenția de care are nevoie, prin schimbarea rutinei de îngrijire, în acord cu nevoile sale. Fiind sezonul petrecerilor pe plajă și al festivalurilor în aer liber, vei utiliza o mulțime de produse de styling, pentru a realiza coafuri splendide și rezistente. Asta înseamnă că scalpul va avea nevoie de un exfoliant special conceput pentru a îndepărta reziduurile lăsate în urmă de fixativ, spumă sau spray-ul de texturare. 

Coafurile lejere fac parte din trendurile lejere pe care le poți adopta vara aceasta. De ce să nu încerci o coafură inspirată din anii ‘90? Pentru a obține volumul necesar, vei avea nevoie de uscatoare de par cu generator central de ioni negativi, extrem de util în momentul în care ai nevoie de volum. 

Hidratează-ți corpul și tenul

Pentru a fi mereu în echilibru, trebuie să menții o stare de bine, între ceea ce simți în interior și ceea ce arăți persoanelor din exterior. Întrucât hidratarea este un subiect îndelung dezbătut, îți recomandăm să o integrezi atât în ritualul de îngrijire, cât și în viața cotidiană.

În cazul tenului, după curățare și tonifiere, aplică un ser îmbogățit cu acid hialuronic și finisează ritualul de îngrijire cu o cremă hidratantă. Chiar dacă sunt două produse ce îndeplinesc un țel comun, ele nu se exclud una pe cealaltă. Din contră, vor crea un front comun în păstrarea unui aspect sănătos și radiant.

Pentru corp, consumul a minimum doi litri pe apă zilnic îmbunătățește starea de sănătate. Chiar dacă apa nu se numără printre băuturile tale preferate, îi poți schimba gustul, adăugând fructele preferate de sezon. În acest mod, tentația de a consuma cocktailul sănătos pe bază de apă va crește.

Cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să te distrezi. Grijile, supărările și stresul au un mod sigur ne a ne influența starea de spirit în mod negativ. Încearcă, măcar o dată pe săptămână, să-i faci distracției loc în programul tău aglomerat!

Sursă foto: Shutterstock. 

related posts

Modifică setările cookies