4 beneficii pe care le vei obtine daca nu iti mai faci manichiura. Ce imbunatatiri vei observa la unghiile tale1. Unghiile tale vor deveni mai puternice.

Lacul de unghii, desi este plin de chimicale, e destul de "inofensiv" pentru unghii. Totusi, acetona contine solventi puternici si usuca foarte tare unghiile si pielea din jurul lor. Si cum nu poti sa iti faci o manichiura fara sa folosesti acetona, iti supui constan unghiile unui chin: acestea se usuca, apoi se exfoliaza si se rup.

3. Unghiile tale vor fi mai lucioase

La fel cum actioneaza cafeaua si vinul rosu asupra dintilor tai, asa se intampla si cu oja si unghiile. Nu este un secret ca oja ingalbeneste unghia. Ia macar o pauza pentru ca unghiile tale sa isi revina si sa aiba un aspect mai sanatos.

3. Unghiile tale vor fi mai fine

Unghia este o lama cornoasa care se formeaza din celulele epidermei. Atunci cand stergem oja cu acetona, distrugem si cateva straturi ale unghiei, provocand astfel fisuri. Astfel, afectata de substante nocive, unghia devina fragila, fisurata, moale si subtire. Daca renuntam o perioada la manichiura, vom observa o imbunatatire a aspectului unghiei, care la pipait va fi mai fina.

4. Vei face economii

Nu are legatura cu starea unghiilor tale, insa nu putem ignora nici aspectul financiar :) Gandeste-te numai la cat costa o manichiura cu gel sau o manichiura semipermanenta!

related posts

Modifică setările cookies