5 greseli pe care le faci la plaja si iti pot distruge pielea


Stai la plaja in speranta ca vei obtine o culoare aramie perfecta si ca vei arata grozav toata vara. In schimb, te trezesti cu o piele care naparleste, arsuri, usturimi, cosuri si iritatii. De vina sunt micile greseli pe care le faci fara sa-ti dai seama. Vezi care sunt si evita-le!


1. Te zgarcesti cu crema de protectie solara
Straduieste-te sa-ti protejezi intreg corpul de razele solare, plecand de la cap (par, fata, urechi) pana la degetele de la picioare. Nu te zgarci si pune suficienta crema cat sa-ti hidrateze si sa-ti acopere bine pielea.

2. Nu mai folosesti crema solara daca esti deja bronzata
Total gresit! Crema este in primul rand recomandata ca sa previi arsurile pielii, sa-ti protejezi alunitele si sa eviti iritatiile de tot felul. Nu este un accesoriu pentru bronz. Stratul de ozon este mult mai subtire decat pe vremuri, asa ca riscurile sunt foarte mari.

3. Nu-ti adaptezi vestimentatia pentru plaja
Cand te expui la soare, trebuie sa ai grija ce haine pui pe tine. Evident, ai nevoie de un costum de baie, dar iti trebuie si o camasa din bumbac daca te deplasezi dintr-un colt in altul al plajei. O palarie si o pereche de ochelari de soare sunt obligatorii - iti protejeaza ochii, parul si fata si scad riscul unei insolatii.

4. Stai de dimineata pana seara la plaja
Este o greseala imensa. Te vei trezi cu arsuri si iritatii groaznice. Intre 10 si 16, e bine sa te retragi si sa stai undeva la umbra. Ai grija - te poti arde chiar si daca stai sub o umbrela.

5. Stai in apa crezand ca nu te bronzezi
Soarele nu te ocoleste daca esti in apa. Din contra! Te bronzezi, chiar mai intens decat pe plaja. Asa ca, daca iti place sa te balacesti, ai nevoie de o crema de protectie solara rezistenta la apa.

FULLSCREEN
5 greseli pe care le faci la plaja si iti pot distruge pielea
  • /

related posts