5 moduri prin care îți poți menține părul frumos și sănătos


Indiferent de perioada din istorie la care ne-am gândi, coafura a reprezentat dintotdeauna un „accesoriu” cu care femeile au atras privirile celor din jur, pe care l-au supus experimentelor și pe care l-au transformat astfel încât  să le sublinieze personalitatea.


De la celebrul breton al Cleopatrei, la buclele lejere ale lui Marilyn Monroe și până la iconicul bob al Annei Wintour, părul a ajuns să fie cartea de vizită a multor personalități, astfel că și tu ar trebui să-l îngrijești cu mare atenție.

Atunci când vorbim despre stil personal, sunt numeroase aspectele de care trebuie să ținem cont: lungime, textură, culoare, moduri de coafare. Totuși, oricum ai alege să-l stilizezi, părul tău va fi cu adevărat fermecător doar atunci când este protejat și îngrijit în modul potrivit. Astfel, fii pregătită să-i oferi acestuia tot ce e mai bun, să îi acorzi atenția cuvenită și să-ți creezi o rutină care să te ajute să obții și să menții un păr sănătos, mătăsos și plin de vitalitate. În acest sens, am pregătit pentru tine 5 metode de îngrijire pe care să le introduci în stilul tău de viață.

1. Apa

Înainte de toate, trebuie să menționăm importanța alimentației. Totul pornește din interior, astfel că stabilirea unor principii sănătoase de viață reprezintă un prim pas prin care te poți îngriji de părul tău, din interior. Astfel, nu uita să ai o dietă echilibrată și, cel mai important, să te hidratezi.

Apoi, pornind din exterior spre interior, un element cheie este limitarea agresiunilor asupra podoabei capilare. Specialiștii recomandă să ne spălăm pe cap ori de câte ori este necesar, chiar dacă asta înseamnă că o facem zilnic. Tot aceștia ne sfătuiesc să nu folosim apă fierbinte, căci aceasta deteriorează părul. Temperatura recomandată este de 37°C, iar pentru clătirea finală apa trebuie să fie călduță spre rece pentru revigorare. 

De asemenea, este important să verifici calitatea apei de acasă și, la nevoie, să instalezi un filtru de purificare sau de dedurizare. Așa poți reduce calcarul și clorul din apă, aceștia fiind principalii factori de agresiune care acționează asupra părului.

2. Produse de îngrijire

Produsele de îngrijire sunt și ele foarte importante în sănătatea părului. În primul rând, specialiștii recomandă să citești cu atenție lista ingredientelor atunci când le achiziționezi. Sfatul ar fi să cauți produse care să nu conțină parabeni, deoarece aceștia sunt foarte agresivi cu scalpul și usucă părul. 

O îngrijire echilibrată este reprezentată în primul rând de folosirea unui șampon dedicat tipului tău de păr – poți găsi aceste informații pe etichetă, dacă îți cunoști tipul de păr, iar dacă nu, un specialist te poate sfătui la acest capitol. În continuare, balsamul și masca oferă o îngrijire suplimentară și sunt recomandate în special femeilor cu părul vopsit, uscat sau degradat, căci repară și îngrijesc în profunzime. De reținut este faptul că în momentul în care folosești balsamul, nu mai aplici masca și invers. 

3. Culoare

Poate cea mai ușoară metodă de a-ți transforma look-ul este schimbarea culorii părului. Totuși, prin colorare părul poate fi degradat foarte rapid, astfel că e foarte importantă vopseaua pe care alegem să o utilizăm.

În ultimii ani, vopseaua de par fara amoniac a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în special datorită beneficiilor pe care le aduce. Despre amoniac trebuie să știi că poate produce iritații la nivelul pielii scalpului și a ochilor, astfel că experții ne sfătuiesc să ne ferim de acesta. De altfel, amoniacul modifică nivelul PH-ului părului, iar prin urmare este afectată structura firului de păr, devenind uscat și lipsit de strălucire. 

Printre beneficiile vopselei de păr fără amoniac se numără faptul că oferă strălucire părului, menține sănătatea scalpului, acționează blând la nivelul firului de păr și nu afectează structura acestuia.

4. Coafare

Pe lângă culoarea vibrantă, look-ul este conturat și de modul în care părul este coafat. Stiliștii recomandă să evităm folosirea în exces a plăcii de păr, a ondulatorului și a uscătorului la temperatură maximă. Căldura degajată de aparatele de coafat distruge structura firului de păr. Pentru a le folosi în continuare, asigură-te că de fiecare dată când folosești foehnul, placa, ondulatorul sau peria electrică protejezi părul utilizând un spray pentru protecție termică. Acesta se aplică ușor și uniform, datorită pulverizatorului și este hidratant, astfel că lasă părul mătăsos și conferă un plus de strălucire.

5. Detalii

Detaliile fac diferența. Pentru a fi sănătos pe termen lung, este important să tunzi părul cam o dată la 3-6 săptămâni. Vârfurile despicate sau foarte uscate pot strica întregul look. Astfel, pentru un aspect mereu fresh, specialiștii recomandă scurtarea periodică a vârfurilor, lucru care accelerează creșterea părului.

Sperăm ca aceste sfaturi să îți fie utile și să te ajute să creezi o rutină de îngrijire eficientă pentru părul tău. De asemenea, dacă îți dorești o schimbare de look, optează pentru o vopsea fără amoniac, ca părul să rămână sănătos în nuanțe fermecătoare.

Sursă foto: express.co.uk

related posts

Modifică setările cookies