5 obiceiuri zilnice care îți afectează tenul. Cum poți să le eviți


Iată cele 5 greşeli pe care le faci mereu, fără să conștientizezi, şi care îţi afectează tenul.


Chipul este cartea noastră de vizită, dar în același timp, și cea mai expusă parte a corpului, deci are nevoie de o grijă mai mare. Inevitabil, există câteva obiceiuri care îți afectează tenul, dar vestea bună este că acestea pot fi evitate.

Dormi mai puţin de 6-8 ore pe noapte

Se numeşte „somnul de frumuseţe” cu un motiv. Pe timp de zi, pielea funcţionează ca un scut împotriva factorilor externi, dar pe timp de noapte, ea intră în stadiul de reparaţie şi regenerare. Somnul este primul pas în rutina ta de îngrijire, deoarece noaptea nu ai contact cu soarele, poluare sau stres. Mai mult decât atât, să nu te culci niciodată fără să aplici cremă hidratantă. Noaptea, apa se evaporă, lăsându-ţi astfel pielea uscată. Optează pentru creme hidratante de noapte cu texturi uşoare, bogate în ingrediente ce sporesc umiditatea (cum ar fi glicerina) şi antioxidanţi.

Eşti stresată

Dacă nu te simţi bine, nici pielea ta nu se simte bine. Dacă nu stai bine pe plan psihic şi emoţional, nici rutina ta de îngrijire nu este (cel mai probabil) pusă la punct. Stresul afectează echilibrul hormonal. Astfel, porii tăi se pot mări şi te poţi confrunta cu apariţia coşurilor, deoarece producţia de sebum creşte. Sau, din contră, ea scade, fapt care duce la o piele uscată şi crăpată. 

Dacă viaţa ta ajunge într-un punct haotic, repară lucrurile pe care poţi să le controlezi: o dietă echilibrată, un somn odihnitor şi o rutină de îngrijire simplă, dar eficientă. Nu uita să te focusezi pe ochi. Pielea din acea zonă este mai subţire şi predispusă ridurilor. Foloseşte produse bogate în vitamina B3 şi Vitamina C pentru protecţie.

Îţi atingi faţa prea des

Dacă ai obiceiul de a-ţi atinge oricare zonă a feţei, este timpul să te opreşti. Palmele sunt cele mai des folosite părţi ale corpului, prin urmare se acumulează bacterii la nivelul lor. În momentul în care ele intră în contact cu faţa, bacteriile pătrund în pori şi provoacă erupţii. Spală-te cât de des posibil pe mâini şi ţine-le departe de tenul tău. 

Acelaşi lucru se aplică şi telefonului. Cu cât vorbeşti mai mult la telefon, cu atât ecranul lui îţi atinge pielea şi o încarcă. Având în vedere că este aproape imposibil să renunţi la vorbitul la telefon, poţi alege să te foloseşti de căşti.

Te expui prea mult la soare

Nu trebuie neapărat să locuieşti într-o zonă tropicală. Razele ultraviolete sunt emise oricând pe timp de zi, indiferent de starea vremii. Deşi vitamina D pe care o luăm din soare este benefică tenului, expunerea îndelungată cere o anumită protecţie. Razele ultraviolete afectează pigmenţii din piele şi te poţi trezi cu pete sau depigmentări permanente. Nu trebuie neapărat să aplici crema pe care o foloseşti la plajă, ci există şi alte produse care conţin FPS de care ai nevoie, cum ar fi anumite fonduri de ten, primere sau creme hidratante.

Dormi mereu pe o singură parte

Unele studii conrfirmă faptul că dormitul pe o singură parte mai multe nopţi la rând dăunează pielii de la nivelul feţei. Partea care apasă pe suprafaţa pernei este supusă presiunii şi va dezvolta riduri sau denivelări care pot deveni, în timp, permanente. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru a preveni acest lucru este să dormi pe spate.

Un articol de Bianca Truță 

related posts

Modifică setările cookies