6 obiceiuri care dauneaza parului tau


Un par lung si bogat reprezinta un atuu pentru orice femeie. Pentru a-i pastra aspectul sanatos, trebuie sa evitam anumite lucruri care fac parte din rutina noastra. 


1. Principalul obicei nesanatos pentru par este pieptanarea dupa baie. Firele de par se rup mult mai usor daca faci acest lucru. Ideal este sa folosesti o perie special conceputa pentru parul ud sau un pieptan cu dinti mari. 

2. De cele mai multe ori suntem grabite atunci cand ne spalam parul si nu apucam sa il hidratam atat cat trebuie. Daca nu folosesti un balsam sau o masca dupa sampon sau le clatesti inainte sa aiba timp sa actioneze, parul tau se va degrada mult mai usor. 

3. Din dorinta de a avea un look cat mai reusit, folosim in exces produse de stilizare a parului, iar acest lucru nu va face decat sa-l usuce. 

4. Un lucru de care se fac vinovate majoritatea femeilor este folosirea ustensilelor pentru par la temperaturi mari. Fie ca este vorba despre uscator, placa sau ondulator, toate dauneaza parului in cel mai vizibil mod cu putinta. 

5. Colorarea frecventa a parului duce in timp la ruperea si caderea lui. Procesul chimic rezultat in urma folosirii vopselei afecteaza firul de par pe toata lungimea sa. Nu este indicat sa folosesti vopsea intr-un interval mai mic de 6 saptamani. 

6 Nu in ultimul rand, este important sa iti tratezi podoaba capilara cu blandete. Cu toate ne jucam cu suvitele de par atunci cand suntem plictisite, insa acest lucru este foarte daunator. De asemenea, daca iti prinzi des parul in coada, in timp se va rupe si va capata un aspect inestetic. 

 

Tu ce obiceiuri nesanatoase ai? E timpul sa renunti la ele!

related posts