6 reguli de îngrijire pe timp de iarnă. Cum să arăți impecabil și în sezonul rece


Piele uscată, buze crăpate şi păr fragil sunt câteva dintre problemele cu care majoritatea femeilor se confruntă pe timp de iarnă.


Iată ce poţi face pentru a nu lăsa anotimpul rece să îţi ia din strălucire:

Citește și: Cod portocaliu pentru frumusete! 13 sfaturi esentiale pentru aceasta iarna

EXFOLIAZĂ

Exfolierea este recomandată pe tot parcursul anului, în special pe timp de iarnă. Asigură-te că faţa te este în permanenţă curată şi investeşte într-un scrub delicat, pentru a-ţi elimina pielea moartă fără să îţi usuci pielea prea tare.

HIDRATEAZĂ

Vântul rece şi lipsa umidităţii din aer usucă pielea şi creşte riscul leziunilor la nivelul feţei, precum şi apariţia şi adâncirea ridurilor. Hidratarea construieşte o barieră între pielea feţei şi factorii externi. Caută o cream hidratantă potrivită tipului tău de ten şi aplică cu generozitate dimineaţa şi seara, sau ori de câte ori simţi că pielea ta este uscată. 

SCHIMBĂ-ŢI FONDUL DE TEN

Renunţă la fondurile de ten cu acoperire foarte mare şi optează pentru un fond de ten hidratant, sau măcar pentru un primer pentru piele sensibilă şi uscată. De asemenea, poţi alege o cream pigmentată în nuanţa pielii tale.  Dacă există posibilitatea, încearcă să reduci cantitatea de machiaj, întrucât afectează echilibrul pielii, iar acest lucru se simte mult mai puternic pe timp de iarnă. 

ULEIUL DE COCOS ÎŢI PROTEJEAZĂ PĂRUL

Frigul afecteză şi firul de păr şi sporeşte apariţie vârfurilor despicate. Deşi cel mai indicat este să îl tunzi, nu poţi face acest lucru săptămânal. O alternativă care protejează firul de păr este uleiul de cocos, bogat în acizi graşi şi proteine. Aplică pe toată lungimea firului de păr şi lasă-l să acţioneze cât mai mult (eventual şi peste noapte) apoi clăteşte abundant.

AI GRIJĂ DE BUZE

Toată lumea vrea să vadă un zâmbet bine pus la punct, aşa că nu aştepta până în momentul în care buzele tale se usucă şi crapă. Înlocuieşte rujul cu balsam de buze şi poartă-l mereu cu tine şi exfoliază-le de 2-3 ori pe săptămână. Mierea în combinaţie cu sucul de lămâie este un excelent exfoliant natural, pe care ţi-l poţi face chiar tu, acasă. 

AI GRIJĂ DE TINE

Frumuseţea vine din interior, aşa că ai grijă de corpul tău. Pentru o piele hidratată şi un păr sănătos, ocupă-te de organismul tău printr-o alimentaţie echilibrată. Poţi adăuga un complex de multivitamine, dar nu le folosi în locul meselor. Alege alimente bogate în fier precum brocolli, spanac şi optează pentru o dietă care să cuprindă toate grupele alimentare. De asemenea, hidratează-te. Înlocuieşte sucurile şi cafeaua cu apă şi ceaiuri. 

Un articol de Bianca Truță

related posts