(P) 7 beneficii pentru frumusețe ale uleiului de cocos pe timp de iarnă


Uleiul de cocos are o mulțime de beneficii, de care ar trebui să profiți, mai ales în timpul sezonului rece, atunci când pielea ta devine mult mai aspră, din cauza vântului și a temperaturilor scăzute.


Pe lângă proprietățile sale hidratante, uleiul de cocos are un miros plăcut, nu conține coloranți și poate fi folosit fără probleme în tratamentele pentru piele sau păr. Beneficiile uleiului de cocos fac din acest produs unul popular. În plus, poate înlocui o mulțime de alte produse cosmetice, așa că iată 7 motive pentru care ar trebui să îl încerci în timpul iernii.

 

Tratament pentru părul uscat

În timpul iernii, părul devine mult mai uscat, iar firele sunt mai fragile. Tocmai de aceea, este necesar să îți hidratezi părul în timpul sezonului rece, iar uleiul de cocos poate fi soluția perfectă, fiind bogat în vitamina E. 

Pentru ca uleiul să dea rezultate, este recomandat să îl aplici atât pe scalp, cât și pe firele de păr și să îl lași să acționeze 3-4 ore. Poți aplica o astfel de mască și seara, înainte de culcare, iar a doua zi, după ce te vei spăla pe cap, părul tău va fi mult mai strălucitor și mai ușor de pieptănat.

 

Demachiant natural

Dacă tenul tău este sensibil la un anumit demachiant sau la apa micelară, poți folosi uleiul de cocos, care este un demachiant natural, fără parabeni sau substanțe chimice. Acesta curăță foarte bine tenul și îl hidratează în același timp.

 

Înlocuitor pentru loțiunile de corp

După o ședință de exfoliere, uleiul de cocos poate fi folosit ca loțiune de corp. Acesta miroase foarte bine și este și foarte hidratant, ceea ce este un lucru bun, mai ales că în timpul iernii tenul se usucă mult mai repede. În plus, uleiul de cocos poate fi folosit și pe față, în locul cremelor de zi, oferind tenului un aspect mult mai sănătos.

 

Balsam de buze

În timpul iernii, din pricina aerului uscat, a vântului şi a temperaturilor scăzute, buzele au de suferit. De obicei, persoanele care au o piele mai uscată vor resimți pe tot parcursul sezonului rece o senzație de deshidratare, usturime și chiar sângerări pe suprafața buzelor. Tocmai de aceea, în timpul iernii, este recomandat să îți hidratezi cât mai bine buzele, iar uleiul de cocos poate fi folosit fără probleme în locul unui balsam sau a unei creme hidratante.

 

Tratament pentru cuticule

Din cauza frigului și a vântului aspru, mâinile au cel mai mult de suferit în timpul iernii, așa că nu este de ajuns să le protejezi doar cu o pereche de  mănuși. Pielea de pe mâini se usucă și crapă, iar acest lucru afectează atât unghiile, cât și cuticulele. Tocmai de aceea, este necesar ca în lunile mai răcoroase, să îți protejezi unghiile și cuticulele, hidratându-le corespunzător, cu ulei de cocos.

 

Cremă de ras

Pentru că pielea de pe picioare este mult mai uscată în timpul iernii, riscul de a te alege cu iritații sau cu usturimi după epilare este mult mai ridicat. Tocmai de aceea, îți recomandăm să folosești uleiul de cocos, în locul cremei de ras. Acesta va preveni senzația de arsură, iar la final, pielea va fi mult mai moale și netedă.

 

Loțiune de masaj

Și picioarele au de suferit în perioada iernii, mai ales din cauza temperaturilor scăzute. Chiar dacă șosetele groase îți vor ține de cald, pielea de pe tălpi va crăpa și va deveni mult mai aspră, așa că îți recomandăm să îți masezi seara picioarele, folosind ulei de cocos. Uleiul îți va hidrata pielea, iar masajul te va ajuta să ai un somn odihnitor.

Uleiul de cocos poate fi folosit pentru tratamentele de păr, pentru masaj și pentru hidratarea tenului, dar și pentru stimularea sistemului imunitar, datorită antioxidanților naturali din compoziția sa.

related posts

Modifică setările cookies