Sfaturi pentru alegerea sutienului potrivit. Trebuie sa le stii


Forma, volumul si frumusetea sanilor poate fi data de alegerea unui sutien potrivit bustului.


Raluca Covic, reprezentantul Aubade Paris in Romania, ofera cateva sfaturi pentru luarea deciziei corecte: "Intr-un studiu realizat la noi in magazin 7 din 10 femei nu stiu ce marime sa ceara cand trebuie sa probeze un sutien".

Ca sa stii ce sa ceri, poti face acasa o masuratoare simpla care iti va indica cu aproximatie marimea pe care o porti. Marimea sutienului este determinata de diferenta dintre marimea bustului si marimea toracelui. Pentru a afla dimesniunile, masoara pieptul in partea de sub sani. Atentie: Centimetrul trebuie sa fie usor strans pe cutia toracica (peste coaste).

Inspira profund si ajusteaza pana poti respira fara dificultate. Cifra obtinuta constituie marimea aproximativa a sutienului (acele numere de pe eticheta - 75, 80, 85).

Pentru a afla marimea cupei sutienului, masoara circumferinta in partea cea mai proeminenta a sanilor. Diferenta obtinuta intre cele doua masuratori reprezinta marimea aproximativa a cupei. Clasificarea cupelor in functie de aceste rezultate este disponibila in orice magazin de specialitate.

Exemplu: daca ai obtinut ca rezultate 90 si 110 deci o diferenta de 20, marimea aproximativa ideala pentru tine este 90D. Totusi, retine ca unitatile de masura au rol doar de a ghida alegerea potrivita a unui sutien si nu reprezinta intotdeauna realitatea absoluta.

Este indicat ca in momentul in care incepi sa porti sutien sau incerci o marca noua sau un model nou, sa testezi. Sutienul trebuie sa ti se potriveasca, adica sa indeplineasca o serie de cerinte elemntare: sanii nu trebuie sa se reverse nici in lateral, nici deasupra cupei; banda elastica trebuie sa stea in pozitie orizontala nu sa se ridice; sutienul nu trebuie sa stranga sau sa lase urme pe piele dupa ce e scos; structura din fata trebuie sa stea lipita de stern.

Apoi, sutienul trebuie sa isi indeplineasca si functia decorativa: alege forma care te pune cel mai bine in valoare, fie ca e vorba de jumatate de cupa (foarte sexy, de obicei din materiale transparente, model emblematic pentru noi), fie ca e vorba de un sutien plunge (cu dublura, creand un decolteu adanc), sau un sutien cu cupa ¾ care ramane sexy imbracand totusi pieptul. 

related posts

Modifică setările cookies