Este cel mai utilizat produs cosmetic. Citeste 8 lucruri pe care nu le stiai despre sampon


Samponul este, probabil, cel mai utilizat produs de ingrijire si infrumusetare. Tocmai de aceea s-au creat nenumarate mituri legate de alegerea si folosirea corecta a acestuia. Iata 8 lucruri pe care probabil nu le stiai despre sampon, care cu siguranta te vor ajuta pe viitor.


1. Samponatul nu este cea mai importanta parte a spalarii. Chiar daca iti cumperi cele mai scumpe sampoane nu vei obtine rezulate daca nu le folosesti corect. Cele mai importante parti ale spalatului sunt masarea scalpului si clatirea. Daca iti vei masa scalpul in timp ce aplici samponul si iti vei clati parul foarte bine, vei scapa de excesul de sebum si vei avea un par mai sanatos.

2. Tratamentele home-made nu sunt intotdeauna indicate. Pentru anumite tipuri de par, unele ingrdiente pot face rau. Spre exemplu, lamaia poate irita un scalp sensibil, iar menta, folosita in majoritatea produselor profesionale, utilizata acasa intr-un mod gresit poate creea reactii alergice.

3. Rezultatele nu sunt niciodata ca in reclame. Volumul care ne ia ochii in reclame este intotdeauna creat cu ajutorul bigudiurilor fierbinti, samponul reprezinta doar o baza pentru viitoarea coafura.

4. Prea mult sampon strica. Daca folosesti prea mult sampon nu vei putea sa il aplici corect si scalpul nu va fi curatat complet.

5. Chiar daca un sampon foloseste un ingredient cu nume pompos, nu este obligatoriu ca acesta sa aiba vreun efect. Exista sampoane care contin ulei de masine sau de ce nu, caviar. Insa ca un ingredient sa aiba efect trebuie sa fie in proportie de la 1% la 5%.

6. Sampoanele profesionale existente in supermarketuri sau farmacii sunt la fel ca cele din saloane. In trecut, exista mitul conform caruia sampoanele profesionale gasite in orice magazin sunt diluate. Din cauza scaderii vanzarilor in saloanele de infrumusetare, insa, nu mai este cazul, iar firmele mari aleg sa se promoveze si in acest mod.

7. In special pentru parul blond, samponul trebuie sa fie unul special conceput pentru limpezire. Parul blond este tratat chimic pentru a fi decolorat, ceea ce il face foarte poros. In plus, produsele de styling il incarca suplimentar, de aceea are nevoie de un produs de curatare care sa il si limpezeasca.

8. Parul nu se obisnuieste cu samponul in timp. Ai un sampon preferat care pana acum nu te-a lasat la greu, dar in ultima vreme nu mai are acelasi efect? Cel mai probabil nu este samponul de vina. Parul se schimba odata cu schimbarile din atmosfera si de aceea samponul nu isi mai face treaba cum trebuie. Ai rabdare, lucrurile vor reveni la normal dupa 2-3 spalari.

related posts

Modifică setările cookies