Actrița irakiană Enas Taleb, în conflict cu un ziar britanic care a făcut-o „grasă”


Ziarul britanic The Economist este sub asediul criticilor, după ce a încercat, într-un articol, să găsească o explicație pentru care „femeile din lumea arabă sunt mai grase decât bărbații”. Articolul a deranjat-o pe actrița irakiană Enas Taleb, a cărei imagine a fost folosită pentru ilustrarea textului cu pricina.


Actrița irakiană Enas Taleb nu e dispusă să ierte ziarul The Economist, după ce publicația i-a rănit sentimentele și i-a adus prejudicii de imagine după ce a folosit o fotografie „neautorizată” pentru a ilustra un articol defăimător.

Concret, ziarul a încercat, într-un articol, să identifice motivele pentru care „femeile din lumea arabă sunt mai grase decât bărbații” și a ilustrat textul cu o fotografie în care apare actrița de 42 de ani. Femeia spune că poza, realizată la Babylon Festival în octombrie 2021, a fost modificată și folosită fără acordul ei într-un context defavorabil.

Am decis să întreprind acțiuni legale împotriva The Economist pentru povestea lor de pe prima pagină. Cer despăgubiri pentru daunele emoționale, mentale și sociale pe care mi le-a provocat”, a spus Enas Taleb pentru revista NewLines.

Articolul susține că femeile arabe sunt supraponderale din cauza sărăciei și a restricțiilor privind părăsirea caselor. Totodată, articolul sugerează că unii dintre bărbați consideră femeile cu forme mult mai atrăgătoare. Cu toate acestea, multe reprezentante ale sexului frumos cred că astfel de articole nu sunt decât o altă formă de body shaming. Vezi AICI ce înseamnă body shaming!

Enas Taleb este o personalitate în țara de baștină, absolventă de Jurnalism, antreprenoare și prezentatoare TV cu o comunitate de 9 milioane de admiratori pe Instagram. Ea consideră inacceptabile astfel de remarci despre femei, „o insultă pentru femeile arabe, în general, și pentru femeile irakiene, în particular”.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies