Ayanna Williams, femeia care și-a tăiat unghiile după 30 de ani în care le-a crescut cu sfințenie


Femeia cu cele mai lungi unghii din lume a rămas doar cu recordul mondial. Ayanna Williams a dezvăluit că s-a săturat de accesoriile ei, care deveniseră incomode. Mai mult, cheltuia prea mulți bani pentru ojă.


Ayanna Williams, o femeie din Houston, Texas, a luat o decizie radicală după 30 de ani în care și-a crescut cu sfințenie accesoriile: s-a lăsat pe mâinile unui medic dermatolog, care i le-a tăiat cu flexul. 

Am emoții amestecate în ceea ce privește puișorii mei. Sunt foarte pregătită pentru o viață nouă. Știu că îmi vor lipsi, dar e timpul să plece. M-am săturat de ele, așa că e timpul să plece”, a dezvăluit Ayanna Williams înainte de a accepta tăierea unghiilor.

Vezi VIDEO mai jos!

GALERIA FOTO la finalul articolului!

Femeia spune că unghiile sale, pe care le-a privit crescând în ultimii 30 de ani, o incomodau la activitățile zilnice. Mai mult, avea nevoie de 3-4 sticluțe de ojă pentru a le colora. În plus, îngrijirea lor necesita și de 20 de ore.

Ayanna Williams le-a spus „adio” unghiilor sale la scurt timp după ce și-a bătut precedentul record, stabilit în 2017. Unghiile sale ajunseseră să măsoare, puse cap la cap, 733,55 de centimetri (7,33 metri).

Ea figurează în Cartea Recordurilor, însă femeia care a deținut cele mai lungi unghii din lume este o altă americancă: Lee Redmond (80 de ani). Un accident a privat-o de podoabele sale.

Unghiile i-ar putea ține de foame pentru trei luni

Lee Redmond a deținut recordul mondial pentru cele mai lungi unghii din lume până în anul 2009. Atunci, unghiile ei aveau o lungime totală de 8,65 metri. 

Doctorul ei personal declara, în 2007, că în cazul unui război nuclear sau al unei calamități, femeia ar putea supraviețui până la 3 luni în subteran mâncându-și unghiile. Accesoriile cornoase ale omului conțin nutrienți care pot susține viața.

În 2009, un accident în urma căruia era să moară a pus capăt pasiunii sale de a crește unghii. Lee a fost pasageră într-o mașină care a scăpat de sub control și a provocat un accident în lanț.

Femeia și șoferul au ajuns la spital cu răni superficiale, dar unghiile ei zăceau rupte pe asfalt.

Să-mi pierd unghiile a fost cel mai dramatic lucru care mi s-a întâmplat în toată viața. Cred că nepotul meu a fost cel care mi-a zis: Bunico, sunt ca și copilul tău; ai avut grijă de ele pentru 30 de ani și le-ai pierdut într-o secundă”, a dezvăluit Lee Redmond pentru guinessworldrecords.com.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Ruby: „Aș putea-o juca pe Oana Zăvoranu”

related posts

Modifică setările cookies