Ce produse trebuie sa folosesti pentru tenul acneic?


Acneea nu este o simpla afectiune, iar tenul care sufera din cauza acestei probleme este destul de greu de ingrijit. Medicul dermatolog Luminita Marinescu ne-a explicat ce produse trebuie folosite in acest caz, pentru ca acneea sa dispara si pielea sa nu aiba de suferit.


“Acneea este o afectiune pe care pacientul o trateaza impreuna cu dermatologul. Si care in afara de tratamentul medicamentos, are nevoie de o ingrijire speciala”, ne-a explicat doamna doctor.

Una din cele mai mari greseli in tratamentul acneei este folosirea produselor care usuca pielea. Astfel, dintr-o fata seboreica, cu acnee, pacientul ajunge sa prezinte o fata cu acnee, si fara apa, deshidratata: “Tenul acneic este supus de obicei unor tratamente care usuca fata, pentru ca acneea este insotita de sebum si tratamente antiacneice, care au ca tinta scaderea secretiei sebacee. Dar o data cu scaderea secretiei de sebum, fata isi pierde apa, se deshidrateaza”, a adaugat dermatologul Luminita Marinescu.

Ce produse antiacneice trebuie sa folosesti?
In primul rand produse ce-ti curata bland pielea, produse hidratante, dar cu indicatie speciala pentru acnee, si nu in ultimul rand,  trebuie folosit camuflaj cosmetic – fonduri de ten sau diverse tipuri de pudra, dar cu indicatie in tratamentul acneei.
 

related posts