Ce putere are laserul contra fotoîmbătrânirii și a cicatricilor. Ce rezultate se obțin pentru piele


Rejuvenarea pielii și tratarea cicatricilor sunt deziderate aflate în vârful piramidei ambițiilor oricui are o problemă în aceste domenii. 


Amalia Anghel, medic specialist dermatovenerologie și doctor în științe medicale vine cu o veste bună. Mai precis, un laser ultraperformant, care funcționează cu dioxid de carbon.

Este vorba de o platformă AlmaLaser, care generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă. Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atât pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame, etc.) cât și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare. 

“Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, fotoîmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor. Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare) care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină”, povestește specialistul Amalia Anghel.

Rezultatul e o piele mai fermă, mai tânără, mai întinsă, cu un relief cutanat mai omogen, cu pigmentare uniformă. Pot fi necesare 4-6 ședințe pentru rezultate optime, care se fac de obicei la interval de 4-6 săptămâni. Cicatricile post acnee sunt îmbunătățite semnificativ după o cură de tratament laser CO2. Sunt situații în care este indicat un protocol complex, ce include terapie laser vascular, atunci cand sunt asociate leziuni reziduale cu eritem (roșeață), peelinguri, microneedelin, sau alte terapii injectabile minim-invazive (mezoterapie, injectare acid hialuronic).

Cu toate aceste tehnici combinate, pacienții își pot ameliora semnificativ aceste probleme, care în urmă cu doar câțiva ani nu aveau rezolvare”, a mai spus medicul.
 

FULLSCREEN
Ce putere are laserul contra fotoîmbătrânirii și a cicatricilor. Ce rezultate se obțin pentru piele
  • /

related posts

Modifică setările cookies