Ce tunsoare sa porti in functie de forma fetei. Cum sa-ti alegi coafura pentru un look de vedeta


Hair-stylist-ul Cristi Pascu subliniaza ca este indicat sa alegem tunsoarea si coafura parului in functie de forma fetei. Astfel anumite tunsori avantajeaza sau, din contra, dezavantajeaza, iar un bun hair-stylist va sti intotdeauna ce i se potriveste clientei sale.


"Avem, in cele mai multe ocazii, de a face cu fete rotunde, ovale sau patrate. Pentru fiecare in parte exista tunsori si coafuri potrivite.

In cazul celor rotunde, incercam sa mascam rotunjimea aplicand mai mult volum in partea superioara, astfel incat fata sa para mai alungita. Mai putem apela la o tunsoare asimetrica. In acest caz, se va acoperi una din partile laterale ale fetei, reducand din rotunjimea acesteia.

Femeile cu fata ovala pot fi considerate cele mai norocoase. Asta deoarece cam orice tip de tunsoare le avantajeaza. Ele pot alege si breton si multe coafuri care le vor veni de minune.

In cazul fetei patrate, este binevenita tunsoarea scurta. Spre exemplu, bob-ul asimetric, tocmai prin faptul ca atenueaza forma patratoasa. Este de evitat bobul drept, pana la nivelul maxilarelor, ori cele foarte scurte”, explica hair-stylist-ul Cristi Pascu.

related posts

Modifică setările cookies