Ce vedetă are cel mai frumos păr natural din showbiz-ul românesc


Ne spune Nadia De Luca, hairstylistul vedetelor, care ne învață și cum să ne alegem extensiile.


Este cunoscută ca haistylistul vedetelor și are o poveste de viață impresionantă. Nadia De Luca a povestit pentru Perfecte.ro despre vedetele de la noi cu cel mai frumos păr, dar și despre alegerea celor mai potrivite extensii!

Nadia, ești hairstylista vedetelor!

Da, este un nominativ care îmi face o deosebitā onoare, deoarece îmi place domeniul de Beauty & Fashion în general, dar am activat în mod special în domeniul cosmeticii și pe parcurs al hairstyling-ului. Am îmbrățișat încă din copilărie acestă pasiune.

În perioada adolescentină, aveam părul tuns foarte scurt deoarece era extrem de creț și plin de personalitate, iar atunci consideram că aceasta era singura metodă să-l disciplinez.
 

Am fost marcatā plācut de aceea perioadă foarte frumoasă din copilăria mea, deoarece începeam să îmi conturez latura mea feminină, și primul meu model a fost mama mea, care pe lângā toate calitātile unei mame perfecte, d.p.d.v. estetic descria perfect simbolul feminității.

Părul mamei mele avea și are în continuare o lungime uimitoare, nuanța caldă parcă de miere, și buclele naturale care descriu parcā niște valuri care au un aspect foarte fluid, toate acestea mi-au creat primul exemplu de podoabă capilară perfectă!

Cum arată părul persoanelor publice de la noi de fapt?

Am participat de curând la un eveniment monden foarte important și am avut ocazia să admir în mod direct atât eleganța vestimentară cât și ceea de hairstyle a vedetelor autohtone. Am admirat stilul vestimentar cu care Adelina Pestrițu a reușit din nou să ne surprindă, dar și estetica make-up-lui și nu în ultimul rând al coafurii acesteia.

Apariția acesteia într-o rochie de gală, foarte romantică a fost în armonie cu hairstyle-ul cu aspect de Wet-look. Adelina a ales de câțiva ani o tunsoare scurtă, și cu toate că ne putem gândi la un stil androgin, aceasta degajă în jurul ei foarte multă feminitate.

Podoaba ei capilară este impecabilă și unul dintre motive este acela că apelează în mod constant la specialiști, părul ei are un aspect foarte lucios ceea ce ne duce la ideea că este și sănătos.

În diverse ocazii mondene am surprins-o în ultimul timp și cu un Ponytail XXL, care este o metodă foarte practică de schimbare de Look.

Anca Serea a fost de asemenea o prezență remarcabilă. Într-o ținută care este în vogă în acest moment, aceasta a pășit pe red carpet cu zâmbetul pe buze. Încă o dată am admirat cu multă plăcere părul de o nuanță naturală, de o lungime demnă de invidiat și cu un status de sănătate evident.

Pot spune că vedeta are cel mai frumos păr natural din showbiz-ul românesc, cel puțin a prezențelor feminine participante la acest eveniment. Imaginea de ansamblu a vedetei este impecabilă, si subliniez că ideal atunci când folosim extensii în vederea realizării un efect de păr lung, aceasta poate fi imaginea ideală și modelul de urmat, atunci când dorim un rezultat plin de naturalețe.

Cu aceasta scurtă introducere, am fost surprinsă în mod foarte plăcut de apariția frumoasei Amalia Enache. Îndrăgita prezentatoare TV a purtat înainte de toate o ținută foarte elegantă și am remarcat cu plăcere silueta pe care o are în continuare, aproape neschimbată.

Părul blond cu nuanțe calde, de hazellnut și care pare să aibă și câteva High Lights (Șuvițe) de o nuanță de Honey Blond, o avantajază foarte mult. Buclele naturale cu vârfurile nefinisate, au fost o alegere foarte bună și vedeta noastră blondă a fost în Trendul Hair Stayling-ului anului 2019.

Nicole Cherry
a venit cu un stil proaspăt, fin și delicat așa cum în ultima perioadă ne-a obișnuit cunoscuta cântăreață.

Îmbrăcată într-o ținută albă, m-a surprins cu accesorii de par care au adus un touch foarte elegant coafuri foarte simple dar deosebite. Părul vedetei se pare sa fie fără cusur ceea ce mă face decât să o admir nu numai pentru performanțele sale profesionale dar și d.p.d.v. aL hairstyling-ului.

Cine și ce anume ar trebui să îmbunătățească, atunci când vine vorba de hairstyle? Ne poți da exemple, te rog?

Pe Dana Săvuică, pe care am văzut-o recent în postura de amfitrioană a Galei OK Magazine, o admir foarte mult, dar vreau să adaug că i-ar pune foarte bine în evidență trăsăturile feței, o lungime de păr mai mare.

Adina Halas a prezentat o ținută vestimentară primăvăratică și a defilat ca o adiere subtilă printre vedetele serii. Aceasta a îmbinat foarte armonios stilul puțin Latino al rochiei cu imprimeu de trandafiri roșii cu un coc în stil balerină care a avantajat tot ansamblul ținutei.

Am observat însă că distinsa vloggeriță a suferit diverse modificări de colorimetrie mai puțin sănătoase parului, deoarece a abordat o nuanță de blond foarte deschis, însă pare să fi ajuns din fericire la un compromis, pentru că am sesizat cu plăcere că rădăcina acesteia este mai închisă cu cel puțin trei tonuri față de lungimi. Această tehnică se numește baleaj și rezultatul de Ombre este o metodă încă în trend și acest an, de asemenea foarte propice regenerării părului și de susținere a creșterii acestuia.

Vă sfătuiesc atunci când apelăm la diferite schimbări de look, să trecem prin etapele pe care specialiștii ni le recomandă. Pentru un rezultat cât mai eficient, schimbarea de culoare a părului în mod deosebit de la o nuanță mai închisă la o nuanță cu circa patru, cinci tonuri, mai deschisă, se relizează treptat pe parcursul mai multor ședințe și pe durata unei anumite perioade de timp. Penru un rezultat durabil si un păr sănătos, indiferent de culoarea si nuanța acestuia este nevoie sa apelăm la diverse tratamente în funcție de nevoile fiecărui tip de păr în parte.

Cum se aleg extensiile?

Este recomandat să alegem extensiile de păr în funcție de părul nostru natural, și de efectul/ rezultatul dorit! Extensiile de păr sunt o metodă inovatoare și ne permit atunci când respectăm sfatul specialiștilor în alegerea, montarea și stilizarea acestora să ne menținem sau chiar să ne creștem părul natural. 

Pe parcursul anilor extensiile s-au diversificat foarte mult. Materia primă, metodele de montaj dar și tehnologia de prelucrare a acestora s-au îmbunătățit de la an la an.

Calitatea părului din care extensiile sunt realizate este foarte importantă pentru că se discută în primul rând de păr uman, care trebuie să fie cât mai apropiat de structura și aspectul părului persoanei care apelează la acestea.

Care sunt cele mai importante criterii calitative atunci când vorbim despre extensii 100% din păr natural, în funcție de care alegem extensiile la un standard calitativ foarte ridicat?

Human Hair/păr uman, Virgin Hair/păr virgin, Remy Hair/cuticulă intactă, unic donator, gradul de rotație al parului, țara de proveniență este foarte importantă, pentru România în opinia mea părul cel mai potrivit este de origine Europeană (Slavică).

Câte categorii de extensii există?

Eu am împărțit extensiile de păr în două mari categorii: extensiile de păr permanente și semipermanente.

Tipuri de extensii de păr permanente: Tape On sau Tape In. Metoda mea favorită până în acest moment atunci când discutam despre extensii permanente, iar ca feed-back consider că sunt cel mai inofensive părului natural.

Alte tipuri de extensii permanente sunt: Extensii Micro Ring, Nano Ring, Extensii Cusute, Extensii Keratina la rece și la cald.

Printre primele metode de montaj a extensiilor au fost cele cusute și cele cu Keratină la cald, de câțiva ani keratina a fost îmbunătățită cu ceea rece.

Extensiile  semipermanente Clip On sunt în topul preferințelor mele deoarece sunt cele mai inofensive părului natural, se montează foarte ușor, îngrijirea acestora cât și stilizarea acestora se pote realiza fără a fi absolut indispensabil ajutorul unui stilist specialist. Efort foarte mic si rezultat uimitor! Bineînțeles este nevoie de ajutorul unui Hair Stylist când discutăm despre vopsirea sau de abordarea unei noi tunsori. Sunt foarte confortabile și sunt recomandate persoanelor foarte practice care au un stil de viață alert și care totodată își doresc să ajungă la o lungime considerabilă a părului natural.

Flip In sunt extensiile de păr care  ajută în realizarea efectului de extra volum, se aplică foarte rapid iar rezultatul este evident doar în câteva momente.

Ponytail sau Cozile de păr sunt foarte ușor de pus, aspectul este pe cât se poate de natural când coada de par este aleasa cu puțină atenție d.p.d.v. cromatic, o recomand în mod special în sezonul cald și mai ales in vacanțe când este mai greu să apelăm la un stylist sau chiar nu avem timpul necesar pentru a ne face o coafură care implică timp.

Perucile sunt intr-un trend extraordinar și le recomand în mod special la evenimente, ca recuzită de show dar și pentru persoanele extrovertite, cu ajutorul acestora putem crea schimbări de look foarte exuberante.

Însă perucile îmbrățișează de asemenea nevoile persoanelor cu anumite afecțiuni sau dereglări fiziologice, când podoaba capilară este foarte afectată.

Cum știm care sunt cele mai bune extensii și care nu ne strică părul?

Este recomandat să ne alegem extensiile în funcție de lungimea și calitate părului nostru natural.Dacă lungimea părului este medie și structura acestuia este sănătoasă, putem să apelăm la mai multe tipologii de extensii, în funcție de nevoile noastre sociale și stilistice.

Ce trebuie să știi înainte să îți pui extensii?

Extensiile au nevoie de o îngrijire/ mentenanță diferită de cea a părului nostru natural. Nu este deloc dificil precum sună, însă este important să folosim produse de îngrijire potrivite extensiilor.

Produsele care conțin elemente de hidratare cât mai bogate dar și keratină sunt cele mai potrivite pentru acestea. Pentru stilizarea acestora este nevoie să învățăm câțiva pași care nu sunt dificili însă indispensabili.

Extensiile vin la pachet cu instrucțiuni de folosire?

Momentan pe piața din România nu am observat un produs cu instrucțiunile de folosire, însă sunt sigură că puteți primi suportul tehnic atât din partea furnizorului cât și din partea stiliștilor specialiști.

 În ceea ce mă privește sunt specializată în domeniul de extensii profesionale încă din 2011, atunci când în România existau puțini distribuitori dar și clienți pentru acest domeniu de beauty și estetică, din acest motiv întodeauna am depus tot efortul în colaborarea și formarea clientelei noastre, deoarece satisfacția acestora este și a noastră!

 Doamnele își pot strica părul dacă nu își îngrijesc atent extensiile?

Dacă extensiile nu sunt potrivite tipologiei părului natural a fiecărei Dne./D-rei. care apelează la această metodă de înfrumusețare, există într-adevăr riscul ca podoaba capilară a acestora să fie afectată. Conceptul meu este de păr sănătos înainte de orice alt aspect.

 
Sunt nevoite sa le întrețină doar la salon?

Cu îndrumarea specialiștilor extensiile pot fi îngrijite cu siguranță nu doar in saloane, ci mai degrabă în colaborare cu acestea, până la urmă discutăm de o echipă compactă, este important ca distinsele noastre cliente să știe să își îngrijească extensiile și în absența unui stylist, însă luând în considerație recomandările acestora.

Ai avut vreodată cliente nemulțumite?

Atunci când din păcate din lipsa de atenție, de timp sau în necunoștință de cauză extensiile sunt expuse unor factori de stres cu ar fi: schimbări radicale de colorimetrie, expunerea în medii mai puțin prielnice cum ar fi: apa bogată în clor (piscină), apă de mare, folosirea unor produse de îngrijire nepotrivite, toți acești factori pot duce la deteriorarea și scurtarea duratei de viață a extensiilor.

Cât costă de fapt să îți pui extensii de calitate?

Un set de extensii poate porni de la suma de 400 RON și poate ajunge până la o medie de 800 RON, dar există și extensii personalizate care depăsesc aceste prețuri, toate aceste aspecte bineințeles țin de calitatea și cantitatea acestora.

Dar întreținerea lor pe lună?

De regulă este cel mai indicat să apelăm la specialiști, un abonament lunar de întreținere poate începe de la cca 300 RON la 500 RON. În funcție de nevoile și dorințele fiecăruia. Însă cu indicațiile specialiștilor putem realiza îngrijrea acestora și acasă.

 Cât ar trebui să scoată din buzunar o femeie care vrea să își pună astfel de “artificii” în păr?

În funcție de nevoi și de buget sunt sigură că putem mulțumim orice femeie doritoare de o schimbare de look mai ales atunci când sunt absolut necesare din anumite motive de sănătate.

Care e cel mai bun tratament de regenerare a părului?

 Am un tratament minune pe care îl recomand cu mare drag! Este un cocktail de vitamine, mai precis tot complexul de B-URI dar bineînțeles și produsele de îngrijire care restructurează, hidratează și oferă în funcție de cât de afectată este structura firului de par, d.p.d.v al creșterii și regenerării acestuia, a scalpului dar și a altor probleme pe care podoaba noastră capilară o poate avea.

 Pentru sezonul de primăvară vă recomand:

După acest sezon rece părul are nevoie ca și întregul nostru organism de regenerare și hidratare totodată. Un booster de Vitamine și Minerale și apă din belșug, aceste elemente ne oferă sursa de hrănire pentru un ten și un păr sănatos. Metodele de nutriție cele mai eficace ale părului dar și ale pielii, de regulă sunt susținute de diversele elemente esențiale organismului nostru încă din interiorul acestuia, rezultate sunt susținute complementar de produsele de îngrijire aplicate la exterior și astfel putem ajunge la rezultate vizibile și durabile.

Ai o poveste impresionantă de viață...

Sunt o fire foarte ambițioasă și determinată în ceea ce îmi propun, aceste calități m-au ajutat să mă maturizez încă de la o vârstă fragedă și așa am început primul meu proiect de antreprenoriat la vârsta de 24 de ani în domeniul gastronomic. Mai târziu, a urmat următoarea mea experiență ca antreprenor în domeniul de import, am avut o afacere care comercializa scootere.

Încet m-am apropiat de partea mai feminină a afacerilor și am intrat în industria Beauty&Hair style, și în 2011 am deschis De Luca Hair Salon. În prezent am firma mea și comercializez extensii de păr naturale.
 

related posts

Modifică setările cookies