Cele mai bune măști naturale pentru părul uscat


Vara, părul tinde să devină mai uscat și să-și piardă din strălucire. Din fericire, poți rezolva această problemă atât de comună în cazul nostrum, al femeilor, cu ajutorul măștilor naturale.


Există numeroase măști pe piață care promit un păr mai sănătos și mai puternic, însă cele ieftine nu dau rezultatele dorite, iar celelalte, care sunt eficiente, ne depășesc bugetul. Însă o soluție ieftină și cu adevărat bună pentru un păr hidrat sunt măștile din ingrediente naturale, pe care le poți face chiar tu acasă.

Mască cu miere, ou și oțet de mere

Ingrediente: 

- 1 linguriță de miere

- 1 ou

- 1 lingură de oțet de mere

Combină ingredientele într-un bol și întinde amestecul pe toată lungimea părului. Lasă tratamentul să acționeze 30-40 de minute, apoi clătește cu apă caldă.. 

 

Mască cu miere oțet de mere și ulei de nucă de cocos

Ingrediente: 

- părți egale de miere organică crudă , oțet  de mere și ulei de nucă de cocos.

Aplică amestecul pe părul umed și lăsă-l să acționeze 20 de minute. Masca este bună pentru toate tipurile de păr și ajută și la menținerea culorii părului.

 

Mască cu gălbenuș

Această mască oferă o hidratare profundă părului și scalpului. De asemenea, gălbenușurile sunt una dintre puținele surse naturale care conțin vitamina D. Această vitamină poate ajuta la prevenirea căderii părului.

Ingrediente:

- 2 gălbenușuri

- 2 linguri ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos

- apă, pentru diluat

Amestecă ingredientele, aplică amestecul pe păr, apoi masează părul curat și umed. Acoperă părul cu o cască de duș timp de 30 până la 60 de minute. Clătește-ți părul și spală-l ca de obicei.

 

Mască cu miere și banană

O mască cu adevărat ușor de făcut este cea din miere și banana. Acestea din urmă ajută la îmbunătățirea stării părului, prevenind riscul ruperii, iar mierea hrănește în profunzime părul.

Ingrediente:

- 1 banană coaptă, pasată

- 1 lingură miere

- 1 lingura ulei de msline sau ulei de migdale

Instrucțiuni:

Amestecă ingredientele, aplică masca obținută în secțiuni mici pe părul curat, umed și acoperă cu o cască de duș. Las-o să acționeze 30 până la 60 de minute. Clătește părul cu apă călduță.

 

Mască cu lapte de migdale și ulei de nucă de cocos

Migdalele sunt o mare sursă de proteine - un element esențial al structurii părului. Acestea conțin, de asemenea, multă vitamina E. Acest antioxidant ajuta la reducerea inflamației și poate promova cresterea parului.

Ingrediente:

- 4 albușuri

- 5 linguri lapte de migdale

- 2 linguri ulei de nucă de cocos

Amestecă ingredientele, apoi întinde masca pe părul curat și umed. Las-o să acționeze 45 de minute, apoi clătește cu apă caldă și spală-ți părul normal.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi și: Întrebarea Mesei Rotunde - Cristina Almășan: „Aș face sex cu Denis, The Motans”

related posts

Modifică setările cookies