Chrissy Teigen și-a injectat botox în axilă. Ce spun medicii despre această procedură


Modelul Chrissy Teigen (33 de ani) a apelat la un tratament inovator pentru a scăpa de un disconfort zilnic.


Soția cântărețului John Legend se confruntă de o perioadă bună de timp cu hiperhidroza, o afecțiune medicală care se manifestă prin transpiraţie excesivă. Chrissy Teigen a apelat la medicul dermatolog pentru un tratament cu toxină botulinică la nivelul axilei, foarte eficient pentru combaterea transpirației în exces.

Chrissy Teigen a fost foarte încântată de alegerea făcută, deoarece a postat pe Instagram videoclipuri din timpul intervenției. „De departe, cea mai bună alegere făcută. Pot purta mătase din nou. wohoo”, a scris modelul pe rețeaua socială.

FOTO: Getty Images

În lume, milioane de oameni - aproximativ 3% din populaţie - suferă de transpiraţie excesivă. Dacă consideri că suferi de transpiraţie excesivă, este important să discuți cu un dermatolog care este un medic specializat în diagnosticul şi tratamentul acestei afecţiuni. 

Cum acționează toxina botulinică

Toxina botulinică este o proteină naturală şi purificată care blochează temporar secreţia unor substanţe chimice la nivelul sistemului nervos responsabile de “pornirea” glandelor sudoripare. Blocând sau întrerupând acest transmiţător chimic, toxina botulinică “opreşte” glandele sudoripare la nivelul pielii unde este injectată.

Toxina botulinică a fost aprobată pentru hiperhidroza la nivel palmelor, picioarelor şi axilei.

Vezi și: Tratament cu botox pentru ridurile de expresie

Administrarea toxinei botulinice se face doar de un medic dermatolog care a fost instruit şi are experienţă cu o astfel de procedură. Injectarea se face în cabinet, în aproximativ 20 de minute şi nu necesită restricţionarea ulterioară a activităţilor profesionale sau recreaţionale.

În timpul procedurii, cu ajutorul unui ac fin se injectează intradermic cantităţi mici de toxină botulinică, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpiraţia excesivă.

Medicul aproximează numărul de injectări în funcție de zona care trebuie să fie tratată. Injectarea la nivelul palmelor sau picioarelor poate fi mai dureroasă. În acest caz se pot folosi diverse tehnici de anestezie locală.

Efectul se instalează în 2-14 zile şi durează 6-8 luni. Toxina botulinică nu vindecă definitiv hiperhidroza, astfel că simptomele se vor reinstala treptat. Va fi nevoie de injectări ulterioare, repetate la interval de 6-16 luni.

Sursa foto: Getty Images

Vezi și: Trupe care trebuie readuse la viață

FULLSCREEN
Chrissy Teigen a apelat la chirurgie pentru a scăpa de transpirația excesivă. Tratamentul-minune care a ajutat-o
  • /

related posts

Modifică setările cookies