Cinci pași simpli pentru un ten sănătos, ca de vedetă


Ultima melodie a lui Jennifer Lopez, „Cambia el paso”, a devenit hit peste noapte, iar oamenii au remarcat instant cât de frumoasă este cântăreața americană. Are 51 de ani, iar tenul ei arată impecabil datorită grijii pe care a avut-o în cursul timpului.


Este adevărat că aceasta își permite cele mai performante tratamente cosmetice și este pe mâna celor mai buni specialiști în frumusețe din Statele Unite. Cu toate acestea, și tu trebuie să ajuți puțin biologia printr-un simț al responsabilității față de propria persoană. Admirăm celebritățile pentru frumusețea lor, dar rar ne dăm seama că depinde de noi să ne îmbunătățim imaginea și mai ales, să avem grijă de sănătate. De aceea, iată câteva trucuri pe care să le introduci în rutina de îngrijire zilnică:

SPF și protecție împotriva razelor solare

Poate să pară o corvoadă aplicarea unei loțiuni cu SPF și a unei creme zi de zi. Mai ales în sezonul rece, s-ar putea să nu-i vezi sensul. În schimb, cu cât citești mai multe studii în reviste medicale de specialitate, realizezi cât de mult contează protecția împotriva razelor soarelui. Folosește crema cu SPF ca hidratant și oferă-i un loc special pe măsuța de toaletă. Nu uita de asemenea să:

  • eviți supraexpunerea la soare pe cât posibil;
  • folosești îmbrăcăminte pentru protecție solară, devenită din ce în ce mai populară în rândul persoanelor publice;
  • reaplici crema cu SPF la fiecare două ore.

Fii perseverentă

Problema cea mai mare este că nu avem grijă de tenul nostru în ritm susținut. De aceea, indiferent că ești obosită, demachiază-te în fiecare seară. Nu contează că ai aplicat produse cosmetice sau nu. Tenul, la fel ca mâinile, este expus impurităților și are nevoie de curățare zilnică. Pe lângă asta, aplică cremă de față pentru nevoile tenului tău și o dată pe săptămână folosește fiole pentru ten, care îi vor conferi strălucire și îl vor menține hidratat. Acestea conțin botox, retinol, colagen, vitamina C sau acid hialuronic, substanțe fiind indispensabile pentru o piele sănătoasă.

Practică Face Gym

Gimnastica facială este un concept modern utilizat pe scară largă de Inge Theron. Aceasta consideră că și mușchii feței trebuie antrenați, la fel ca întregul corp. Prin exerciții specifice pe care oricine le poate face după duș se stimulează producția de colagen, mușchii devenind fermi. Încearcă și tu, iar într-o lună de zile vei observa diferența.

Folosește toner

Printre produsele de beauty cel mai puțin apreciate se găsește tonerul. Acesta trebuie aplicat pe ten înainte de ser sau de crema zilnică. Gândește-te la un toner ca la un pahar cu apă pentru piele. Serul sau crema pătrund mai adânc în țesut dacă pielea este hidratată în prealabil. La câte variante se găsesc pe piață, nu-ți va fi deloc greu să găsești produsul perfect pentru tine.

Exfoliază

O dată pe săptămână este bine să exfoliezi pielea feței. Însă dacă repeți procedura prea des, riști să compromiți bariera de protecție a pielii. Aceasta are capacitatea de a păstra umezeala în interior și de a ține departe elementele nocive și substanțele dăunătoare. O barieră slabă a tegumentului crește sensibilitatea și uscăciunea în zona afectată, ducând la riduri accentuate sau ten acneic.

Folosește vitamina C

Orice specialist știe deja ce comoară pentru sănătate și piele este vitamina C. Îți dorești o piele radiantă? Folosește un ser cu vitamina C. Aplică cinci picături de ser înainte de crema cu SPF în fiecare dimineață pentru a evita formarea petelor pigmentare și a uniformiza aspectul pielii.

De altfel, din când în când, poate de două ori pe an, lasă-te pe mâinile unei cosmeticiene pentru tratamente de hidratare și curățare facială. Dacă observi că ai probleme cu tenul, este esențial să consulți un medic dermatolog care să-ți ghideze pașii.

Sursă foto: Pexels

related posts

Modifică setările cookies