Cine este Carolina Shiino, tânăra de origine ucraineană care a fost încoronată Miss Japonia 2024


Carolina Shiino are 26 de ani și este model. Ea s-a născut în Ucraina, dar s-a mutat în Japonia la vârsta de cinci ani și a crescut la Nagoya. Concurenta a devenit prima japoneză naturalizată care a câștigat Miss Japonia. Victoria ei a aprins o dezbatere despre ce înseamnă să fii japonez.


Carolina a obţinut cetăţenia japoneză la vârsta de 24 de ani, în 2022.

În timp ce unii au recunoscut victoria ei drept un semn al vremurilor pe care le trăim, alții consideră că Miss Japonia trebuia aleasă o fată cu rădăcini 100% japoneze.

Nu este prima data când Japonia ia o decizie surprinzătoare la acest concurs. În 2015, a câștigat Ariana Miyamoto. Cu o mamă japoneză și un tată afro-american, victoria lui Miyamoto a ridicat și atunci semne de întrebare dacă o persoană de rasă mixtă ar trebui să fie eligibilă pentru a câștiga competiția de Miss.

Și de această dată, faptul că Shiino nu are origini japoneze i-a supărat pe unii cetățeni pe rețelele de socializare.

„Au existat bariere rasiale și a fost o provocare să fii acceptată ca japoneză”, a spus Carolina Shiino, cu lacrimi în ochi, într-o japoneză impecabilă, după ce în data de 22 ianuarie a fost încoronată Miss Japonia, la Tokyo, scrie bbc.com.

Carolina Shiino s-a născut în Ternopil, Ucraina, în ianuarie 1997, din părinți ucraineni. Mama ei, Svitlana Shiino, a jucat un rol important în viața Carolinei, oferindu-i o educație bună. La vârsta de cinci ani, Carolina s-a mutat la Nagoya, Japonia, când mama ei s-a căsătorit cu un bărbat japonez, marcând astfel începutul creșterii sale multiculturale.

Carolina Shiino și-a început călătoria în modeling când avea doar 15 ani. Mama sa, care era pasionată de concursurile de frumusețe, a îndemnat-o să participe la competiții de miss.

În prezent, ea apare în reclame și pozează pentru diferite branduri de îmbrăcăminte.

Sursă foto: Instagram/ karolina0824

  • Cine este Carolina Shiino, tânăra de origine ucraineană care a fost încoronată Miss Japonia 2024

related posts

Modifică setările cookies