Cum găsești parfumul potrivit pentru iubitul tău: câteva sfaturi simple care te-ar putea ajuta


Alegerea unui parfum pentru iubitul tău poate părea o misiune foarte simplă, dar trebuie să ții cont că, uneori, bărbații pot fi la fel de pretențioși ca femeile atunci când vine vorba de parfumurile pe care le folosesc. 

Tag-uri: #parfum #cadou

Așa că, dacă vrei să îi cumperi unul pe care chiar să îl folosească, e bine să ții cont de câteva aspecte atunci când îl alegi.

Încearcă să ții cont de personalitatea iubitului tău

După o scanare rapidă a variantelor existente, ai putea descoperi că este tentant să alegi un parfum care ție îți place foarte mult, dar asta nu e nici pe departe garanția că și iubitul tău îl va aprecia la fel de mult. O persoană mai neconvențională și cu un simț al umorului sănătos, de exemplu, e posibil să nu aprecieze prea mult un parfum standard, cu ambalaj și cu un design clasic. Dacă și iubitul tău e la fel, atunci te-ai putea orienta spre unul cu un ambalaj sau un nume mai jucăuș sau amuzant. Dacă, dimpotrivă, iubitul tău e o fire mai artistică, mai boemă, atunci ai putea opta pentru un parfum de nișă, care să pună accentul mai mult pe individualitate. 

Cântărește bine contextul în care ar urma să poarte acest parfum

 

Un sportiv de profesie va prefera, probabil, o aromă cât mai puternică sau mai fresh. În acest caz o idee bună ar fi să încerci să eviți notele dulci și să te îndrepți spre parfumurile cu note citrice, fructate. De cealaltă parte, un medic ar putea dori mai degrabă un parfum cât mai discret, care să nu deranjeze atunci când se află, de exemplu, în sala de operație sau în camera de gardă. Ar fi bine, deci, să ții cont și de profesia iubitului tău, dacă îți dorești ca parfumul ales de tine să nu rămână un simplu obiect decorativ.

Asigură-te că e vorba de un parfum original 

Doar un specialist îți poate confirma fără umbră de dubiu dacă un parfum e sau nu fals, dar există câteva detalii la care poți fi atentă și tu. Un prim pas ar fi să studiezi cu atenție ambalajul: acesta ar trebui să arate impecabil. Ce mai poți face? Te mai poți uita și la codul de bare. Cel de pe flaconul de parfum și cel de pe cutie ar trebui să fie identice. Dacă nu sunt identice, atunci poți să fii sigură că ții în mână un fals. De asemenea, dacă ai un nas foarte fin, trebuie să știi că parfumurile originale au note de vârf, note de bază și note de mijloc, prin urmare și mirosul lor va fi unul alternant, care urcă și coboară. În cazul unei replici, pe de altă parte, mirosul rămâne constant, e linear și durează și mai puțin timp.

Fii atentă la esență

Esența e un criteriu foarte important atunci când vine vorba de un parfum pentru că, spun specialiștii, unele nu se potrivesc în toate contextele sociale. De exemplu, „eticheta” parfumierilor dictează că esențele lemnoase sau cele care sunt însoțite de mosc nu sunt niciodată potrivite pentru evenimente sau întâlniri mai pretențioase. Cu alte cuvinte, dacă iubitul tău are parte de foarte multe întâlniri de afaceri sau are o viață socială plină de evenimente formale, ar trebui să eviți un asemenea parfum și să te îndrepți mai degrabă spre o esență mai sofisticată. Dacă ai dubii, cel mai bine e să îi pui câteva întrebări vânzătorului. De regulă, consilierii din magazinele care comercializează parfumuri originale te pot sfătui și îți pot oferi detalii care să te ajute să alegi cea mai bună variantă. 

O posibilă problemă: PH-ul

PH-ul e unul dintre motivele pentru care parfumul care miroase bine pe tine ar putea să aibă un cu totul și cu totul alt miros pe pielea altcuiva. În acest caz nu ai ce să faci, va trebui să riști și să speri că parfumul va interacționa într-un mod cât mai fericit cu pielea iubitului tău. 

Dacă ții cont de aceste sfaturi simple e posibil să ai șanse mai mari de a găsi un parfum care să se plieze pe gusturile iubitului tău. Cu toate astea, trebuie să fii conștientă că gusturile în materie de parfumuri sunt foarte greu de ghicit și că, în cele din urmă, contează mai mult intenția și efortul pe care l-ai investit în alegerea cadoului, decât produsul în sine. 

Foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies