Cum ne ajuta sportul, dieta si masajul in tratarea celulitei


In lupta impotriva celulitiei, trebuie tinut cont de stilul de viata, de sport si de alimentatie, batalia cu acest dusman de temut al femeilor fiind una pe termen lung.


Dr Oana Octavia Spânu Medic, specialist Dermatolog Centrul Medical Academica, ne spune cat de mult contribuie sportul, dieta si masajul in tratarea celulitei.

Miscarea zilnica sustinuta ajuta la consumul depozitelor de lipide, la tonifierea musculaturii  si va imbunatati aspectul coapselor si al abdomenului in special.

Masajul dreneaza fluidele din zonele afectate, nu mobilizeaza insa lipidele, deci nu va asteptati la modificari semnificative pe termen lung.

celulita nu este o boala, este o conditie inestetica a pielii si a tesutului gras care trebuie abordata pe termen lung, printr-un stil de viata activ, alimentatie saraca in lipide si carbohidrati, bogata in fructe si legume proaspete, consum zilnic crescut de apa. 

Pentru tratamente localizate se poate apela la metode minim invazive, care imbunatatesc semnificativ aspectul, pot reduce 1-2 cm din diametrul zonei in cateva sedinte,  nu necesita perioade de recuperare si nu expun la riscuri mari. 

  • Cum ne ajuta sportul, dieta si masajul in tratarea celulitei

related posts

Modifică setările cookies