Cum poti sa devii mai flexibila? Exercitii pe care sa le faci pentru mai multa elasticitate VIDEO


Ne dorim sa fim mai flexibile, mai usoare si pline de mobilitate. Ei bine, ca muschii tai sa fie relaxati, ca energia sa curga linistita prin corpul tau si ca sa te simti excelent in fiecare zi, ai nevoie de cateva exercitii simple, dar de efect. Am stat de vorba cu Roxana Chiperi, antrenor personal si instructor de fitness la World Class Romania, asa ca tine cont de sfaturile ei.


"Eu nu cred ca daca ai trecut de o anumita barsta nu mai poti dobandi flexibilitate si mobilitate", ne-a incurajat Roxana Chiperi.

Tot ce trebuie sa faci ca sa devii mai flexibila este sa incluzi in rutina ta un singur tip de miscare, si anume stretchigul.

Cel mai simplu exercitiu? "Stretchingul de dimineata. Dupa ce am stat 8 ore in pat, nemiscati, ne putem intinde fiecare muschiulet. ", ne-a sugerat ea.

Iar secretul care iti asigura succes in dobandirea flexibilitatii este respiratia: "Principiul este ca inspiram cand efortul e mic, expiram cand efortul e mare", ne-a mai spus Roxana Chiperi.

Beneficiile flexibilitatii si a stretchingului:

1. O postura corecta

Exericitiile care vizeaza dobandirea flexibilitatii imbunatatesc si corecteaza postura corpului. Un corp flexibil este un corp mult mai relaxat, iar tensiunile musculare dispar. Tesuturile vor fi aliniate corect, iar spatele tau nu va mai sta incordat intr-o pozitie nesanatoasa.

2. Circulatie sanguina excelenta
Sangele circula mult mai bine intr-un corp flexibil, iar asta se reflecta in starea ta de sanatate. Nutrientii vor ajunge mai bine la organe, ceea ce duce mai apoi la o stare de bine si la o tinerete fara batranete :)


3. Corp sanatos, minte sanatoasa
Intr-un corp flexibil si energia pozitiva curge mai bine. Tensiunile musculare si durerile care duc la o stare de spirit proasta sunt inlaturate prin stretching. Multa lume stocheaza stresul in zona pelviana, care face legatura intre zona de jos si cea de sus a corpului, asa ca exercitiile pentru sporirea flexibilitatii il vor inlatura definitiv.

Iti recomandam si un tutorial video Fitness Blender pentru flexibilitate:

related posts

Modifică setările cookies