Cum poti sa prelungesti culoarea parului vopsit pe cale naturala


Hairstylistul Cristi Pascu te invata la ce metode naturale poti recurge pentru a prelungi culoarea parului vopsit. In acest sens, uleiurile de cocos si de argan au o importanta majora, insa nici ceaiul de musetel sau tincutura cu frunza de nuc nu sunt de ignorat.


Uleiul de cocos

“Uleiul de cocos are un efect foarte bun pentru femeile cu parul inchis la culoare. Acesta se aplica numai pe lungimea parului si nu la radacina. Aplicat in exces pe radacina, uleiul de cocos slabeste rezistenta firului de par si duce la pierderea podoabei capilare. Uleiul  mentine mult mai bine negrul si garanteaza un luciu intens”, spune Cristi Pascu.

Musetelul

In cazul parului blond nu exista pana acum un tratament natural pentru nuantele de argintiu. Pentru parul blond-auriu, hairstylistul recomanda ceaiul de musetel.

“Musetelul pigmenteaza parul si depune pigmentul natural, auriu, in culoarea parului. Recomand clatirea cu ceai de musetel dupa fiecare spalare. Astfel, parul blond-auriu isi va pastra intensitatea culorii mai multa vreme”, continua Cristi Pascu.

Uleiul de argan

Hairstylistul recomanda si uleiul de argan 100% natural pentru doamnele vopsite blond-auriu.

“Ulei de argan 100% natural nu se aplica insa pe un blond platinat pentru ca ingalbeneste culoarea. Blondele platinate sau cele cu nuante de alb sau gri care vor sa apeleze la uleiuri naturale trebuie sa foloseasca ulei de argan rafinat sau dublu rafinat. Prin rafinare, se pierde pigmentul de culoare din el”, mai spune Pascu.

Frunze de nuc

“Pentru nuantele de roscat exista clasica tinctura de fruze de nuc, pe care o foloseau bunicile noastre la tara”, adauga Cristi Pascu.

In afara mastilor naturale, pentru a pastra intensitatea culorii parului vopsit, hairstylistul recomanda folosirea spumei nuantatoare.

“Intre vopsituri, clienta poate apela la o spuma nuantatuare. Aceasta se comporta ca o vopsea, insa nu are un oxidant puternic ci unul foarte slab, de 1%, fapt ce nu permite pigmentilor sa intre in structura firelor de par ci doar sa se aseze pe suprafata firelor de par.”

related posts

Modifică setările cookies